Reportér ČT Dalibor Bártek získal v Jihlavě Cenu Respektu

Jihlava – Reportér České televize Dalibor Bártek získal na Mezinárodním dokumentárním festivalu v Jihlavě Cenu Respektu. Dostal ji za reportáž Neznámá stránka lihového kmotra Radka Březiny odvysílanou na konci dubna v pořadu Reportéři ČT.

Bártek zvítězil v kategorii o nejlepší televizní video či reportáž. Do užšího kola postoupili jen tři autoři. Toho nejlepšího určila ve finále porota složená z novinářského týmu kolem časopisu Respekt. Bártek si cenu převzal v jihlavském kulturním domě. Respekt ji udělil už posedmé.

Neznámá stránka byznysu lihového kmotra Radka Březiny (zdroj: ČT24)

Dalibor Bártek pochází z Krnova. Začínal v regionálních denících a týdenících na Ostravsku, Karvinsku a Opavsku. Od roku 2001 pracuje v České televizi. V letech 2001 až 2010 byl reportérem a dramaturgem pořadů Klekánice a Reportéři ČT, které byly zaměřené na investigativní žurnalistiku. Hodně se zabýval například případem uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře, natáčel o podezřelých aktivitách Jana Fencla, Jaroslva Palase nebo o vraždě bývalého slovenského ministra průmyslu Jána Duckého. V posledních letech pracoval jako redaktor a editor v ostravské zpravodajské redakci. Nyní opět natáčí pro Reportéry ČT.

Vydáno pod