Hradec Králové překvapil v Třinci, Litvínov zabral

Praha - V 15. kole hokejové extraligy nebyla nouze o překvapivé momenty i mnoho branek. Přestřelka v Třinci dopadla lépe pro Hradec Králové, za který si Jaroslav Kudrna dal vlastní gól přes celé kluziště v ponechané výhodě, aby pak pomohl pěti body za dva góly a tři asistence k obratu. Slavia se vrátila na vítěznou vlnu, když doma porazila Brno 4:1. Za Litvínov se po čtyřech letech trefil Jiří Šlégr a pod novým trenerským duem Rulík - Hořava konečně vyhrál. Mistr z Plzně doma v pohodě přehrál Liberec. Navrátilec na extraligová kluziště Jan Hlaváč zajistil Kladnu triumf nad Zlínem v poslední sekundě prodloužení a Sparta potvrdila suverenitu v tabulce výhrou nad Chomutovem.

Slavia - Kometa Brno 4:1

Hokejová Slavia se vrací do formy ze zažátku extraligy. V 15. kole porazili její hráči brněnskou Kometu 4:1 a v sezoně získali desáté vítězství. Rozhodující bylo první dějství, které sešívaní ovládli poměrem 3:0.

Report, sestřih a ohlasy

Třinec - Hradec Králové 3:6

Hosté předvedli báječný obrat a vítězstvím ustřihli sérii pěti výher Ocelářů na domácím ledě. Slezané ještě v polovině zápasu vedli po dvou vlastních gólech soupeře 2:0, pak ale zaúřadovala elitní řada Východočechů, která pěti góly za sebou skóre dokonale obrátila. Dvě trefy a tři asistence zaznamenal Jaroslav Kudrna. Svěřenci kouče Petera Draisaitla venku už poosmé v řadě nevyšli bodově naprázdno.

Report, sestřih a ohlasy

Plzeň - Liberec 5:2

Plzeňští teprve podruhé v sezoně vstřelili v zápase pět branek. Západočeši si i bez zraněného Tomáše Vlasáka rozhodující náskok vytvořili během necelých čtyř minut v první třetině, kdy třikrát skórovali. Ve 33. minutě už vedli 5:0, hosté už poté pouze korigovali skóre dvěma góly z přesilovek, a prohráli tak na kluzištích soupeřů posedmé za sebou.

Report, sestřih a ohlasy

Utkání Plzeň - Liberec
Zdroj: Petr Eret/ČTK

Litvínov - Pardubice 5:1

Hokejisté Litvínova poprvé pod vedením nové trenérské dvojice Radim Rulík, Miloslav Hořava porazili Pardubice 5:1, a ukončili tak sérii osmi porážek. Východočeši sice dokázali po 234 minutách vstřelit branky, přesto si připsali čtvrtou prohru za sebou.

Report, sestřih a ohlasy

Zlín - Kladno 3:2 PP

Rytíři sice ztratili dvoubrankové vedení, ale v poslední sekundě prodloužení rozhodl o jejich výhry Jan Hlaváč. Zkušený útočník přitom nastoupil v sezoně v dresu Kladna poprvé.

Report, sestřih a ohlasy

Vítkovice - Karlovy Vary 4:1

Třemi kanadskými body se vítězství Slezanů podíleli útočníci Ondřej Roman a Vladimír Svačina, vydařený extraligový debut zažil brankář Daniel Dolejš. Západočeši doma prohráli po předešlých čtyřech výhrách.

Report, sestřih a ohlasy

Sparta - Chomutov 3:0

Sparta se drží v čele tabulky o tři body před Hradcem Králové. Gólem a asistencí přispěl k páté výhře Pražanů v řadě útočník Daniel Přibyl, gólman Tomáš Pöpperle udržel počtvrté v sezoně čisté konto. Piráti prohráli sedmý z posledních osmi duelů.

Report, sestřih a ohlasy