Ostravští volejbalisté napravili v extralize úvodní nezdar

Praha - Volejbalisté mistrovské Ostravy napravili v druhém kole extraligy úvodní porážku se Zlínem a ve Starém Městě zvítězili 3:0. V čele tabulky je s plným počtem šesti bodů Příbram, kolo však zakončí až pondělní dohrávka Liberec - Zlín, která může vynést na první místo severočeský tým.

ČZU Praha začala v Příbrami odvážně a získala první set, ale pak se karta obrátila. Domácí hráči dostali protivníka pod tlak, otočili skóre na 2:1 a zvládli i těsnou koncovku čtvrté sady. Šestnácti body se ve vítězném týmu blýskl Luke Smith.

Druhé České Budějovice si poradily s Brnem 3:1. Pikantní příchuť měl zápas především pro domácího smečaře Kulihu, který na jih Čech přestoupil před sezonou právě z Brna, ale také pro brněnského nahrávače Sládečka, jenž v českobudějovickém dresu prožil nejlepší roky své kariéry. Brno zdvihlo hlavu jen v druhém setu, kdy uštědřilo domácím lekci 25:16. Jinak byli lepší Jihočeši. „Mezi družstvy nebyl velký rozdíl, my ale dokázali dát esa a kvalitní podání. Ve druhém setu to byl náš fatální výpadek,“ řekl trenér vítězů Jan Svoboda. 

Třísetovým vítězstvím hostů skončil také zápas Havířova s Benátkami nad Jizerou. „Havířovští hráli odvážně, ale my jsme byli jistější a přesnější,“ řekl trenér Benátek Jindřich Licek. „Zatím to není to pravé. Bojujeme sami se sebou a děláme spoustu chyb. Věřím, že v dalších zápasech se zbavíme nervozity a předvedeme jistější výkony,“ konstatoval havířovský kouč Jaroslav Tomáš.