Házenkáři Jičína znovu porazili extraligového lídra Hranice

Praha - Házenkáři Hranic vydrželi v čele extraligy jen jedno kolo, po domácí porážce od mistrovského Jičína 22:29 umožnili návrat na první místo Lovosicím. Ty si poradily 31:26 s Duklou Praha, která nebodovala už potřetí za sebou, a vedou tabulku díky lepšímu skóre.

Házená - HK .A.S.A. Město Lovosice - HC Dukla Praha (zdroj: ČT24)

Jičín přerušil hranickou třízápasovou vítěznou sérii, přičemž v předchozím kole získal i skalp Lovosic (26:24), takže byl opět strůjcem změny lídra soutěže. Hranicím citelně chyběli zranění klíčoví hráči Stržínek a Konšel a už v prvním poločase nabraly šestigólové manko.

Hostující obhájci titulu vyhráli potřetí ze čtyř posledních zápasů a posunuli se na páté místo před Karvinou, která v týdnu podlehla v předehrávce už pět zápasů neporažené Plzni 27:30. Západočeši následují za vedoucím duem s jednobodovou ztrátou, o další bod méně má čtvrté Brno, které už v sobotu potvrdilo roli favorita proti Kopřivnici (33:29).

Zubří po odvolání srbského trenéra Čeliče ukončilo sérii šesti porážek včetně středečního vyřazení v osmifinále pohárové soutěži a na palubovce posledního Přerova zvítězilo s převahou 38:22. Pod vedením Aleše Kořínka, který ve valašském klubu dosud připravoval mládež, rozstříleli Přerov zejména ve druhém poločase, kdy dali 22 gólů. První půli vyhráli hosté jen o tři branky.

Výsledky 9. kola extraligy házenkářů:

Hranice - Jičín 22:29 (11:17), Lovosice - Dukla Praha 31:26 (13:10), Přerov - Zubří 22:38 (13:16), KP Brno - Kopřivnice 33:29 (17:17).