Muž na Vsetínsku havaroval na čtyřkolce, vážným zraněním podlehl

Kladeruby (Vsetínsko) - Šestadvacetiletý muž nepřežil havárii čtyřkolky v Kladerubech na Vsetínsku. Mladík havaroval v pátek večer, vrtulník ho transportoval s těžkým zraněním hlavy do ostravské nemocnice, kde později zemřel. Letos je to na Vsetínsku již jedenáctá oběť dopravních nehod.

Mladý muž jel na čtyřkolce směrem k centru obce. „Při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal se do protisměru, a když se vracel na pravou stranu vozovky, tak se čtyřkolka převrátila na pravý bok. Podle svědků měl mladý řidič jet na čtyřkolce po zadních kolech,“ popsala nehodu mluvčí vsetínských policistů Lenka Javorková.

Motorista utrpěl po pádu vážné poranění hlavy, kterou si podle mluvčí nechránil přilbou. „Zda byl řidič pod vlivem alkoholu, budeme vědět až z výsledků odběru krve. Zjistili jsme, že mladý řidič z Kladerub neměl na čtyřkolce co dělat, protože měl zákaz řízení až do roku 2015,“ doplnila policejní mluvčí.

Letos je to už jedenáctá smrtelná dopravní nehoda v okrese Vsetín. Loni v regionu při nehodách za celý rok zemřelo pět lidí. Ve Zlínském kraji zahynulo v tomto roce při dopravních nehodách celkem 27 osob. Loni v kraji za celý rok registrovali dopravní policisté 32 obětí nehod.