Dostavba městského stadionu v Ostravě má zpoždění

Ostrava – Dostavba městského stadionu v Ostravě nabírá zpoždění. Už dva měsíce měla probíhat druhá etapa rekonstrukce za bezmála půl miliardy korun. Práce ale stojí a není tedy jisté, kde bude hrát příští sezonu fotbalový klub Baník a kde například proběhnou některé atletické soutěže.

Vidina nově zrekonstruovaného stadionu v Ostravě se pomalu rozplývá. Práce, které měly v současnosti probíhat, stojí. „V této chvíli ještě není dokončeno výběrové řízení ze strany Vítkovice Arena,“ uvádí náměstek primátora Ostrava Martin Štěpánek (ODS).

Tribuny kolem městského stadionu mají tvořit jednotný prstenec. Severní a jižní část ochozů pro sedm tisíc diváků ale stále chybí. „My jsme vyloučili z výběrového řízení všech osm firem, pět se proti tomuto odvolalo. My ale trváme na svém,“ vysvětluje ředitel Vítkovice Arena, a. s. Kamil Vrubl.

Reportáž Pavly Daňkové (zdroj: ČT24)

O správnosti výběrového řízení tak bude nakonec zřejmě rozhodovat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. To může trvat i déle než rok, což není dobrá zpráva třeba pro ostravský Baník. Jeho fotbalisté měli už v jarní části fotbalové ligy vyběhnout na trávník právě ve Vítkovicích. „Chybí nám stěžejní sektory, vlajkonoši hostů a vlajkonoši domácích,“ dodává Kamil Vrubl.

Představitelé Baníku jednají v těchto dnech se zástupci Fotbalové asociace České republiky o tom, že by příští sezonu odehráli opět Bazalech. Ty už ale technicky nevyhovují. A vysvětlovat budou muset i organizátoři atletických soutěží v Ostravě. „Máme problém, protože jsme při žádostech o pořádání mezinárodních akcí prezentovali, že stadion bude v roce 2014 dokončen a žádali jsme o mistrovství Evropy družstev mužů a žen, které jsme nedostali,“ tvrdí Oldřich Zvolánek z atletického klubu SSK Vítkovice.

Jediným neohroženým mítinkem tak zůstává Zlatá tretra, při které si organizátoři pomohou i v příštím roce mobilními tribunami. Kdy bude mít lehkoatletický stadion podobu plánovaných návrhů, budou vědět představitelé města nejdříve příští rok na jaře.