Berdych vstoupí do Turnaje mistrů jako světová šestka

Londýn - Tomáš Berdych po Masters v Paříži, kde postoupil do čtvrtfinále, předstihl v žebříčku bývalou světovou jedničku Švýcara Rogera Federera a do Turnaje mistrů vstoupí jako šestý hráč světa. Prvním soupeřem českého tenisty v základní skupině bude od 15:00 Švýcar Stanislas Wawrinka, který na podniku pro osm nejlepších hráčů sezony startuje poprvé. Náš web přinese z duelu podrobnou on-line reportáž.

Osmadvacetiletý Berdych, který s Wawrinkou prohrál dva ze tří letošních zápasů, se do Londýna kvalifikoval počtvrté za sebou a jeho maximem je předloňské semifinále. Ve skupině narazí také na světovou jedničku Rafaela Nadala a dalšího Španěla Davida Ferrera.

Vedle Berdycha startuje na Turnaji mistrů také Radek Štěpánek, který s Indem Leanderem Paesem pomýšlí na titul ve čtyřhře. Jejich první zápas s rakousko-brazilským párem Alexander Peya a Bruno Soares náš web zítra od 13:00 rovněž přiblíží v on-line reportáži.

Post světové jedničky bude v Londýně hájit Španěl Rafael Nadal, který může zakončit rok v čele žebříčku potřetí v kariéře. V minulosti se mu to povedlo v letech 2008 a 2010. Teoretickou šanci Nadala sesadit z prvního místa má Srb Novak Djokovič, který v neděli triumfoval v Paříži.

V elitní desítce ženského žebříčku k žádným posunům nedošlo, Petra Kvitová je dál šestá. Na jedenáctou příčku poskočila Rumunka Simona Halepová, která vyhrála Turnaj šampionek v Sofii a polepšila si o tři místa. V roli světové jedničky končí sezonu potřetí v kariéře Američanka Serena Williamsová.

Vydáno pod