Policie zatkla podezřelého z vraždy důchodkyně ze Štarnova

Šternberk - Policisté mají podezřelého z vraždy důchodkyně ze Štarnova na Olomoucku, která se stala o víkendu. Ze zločinu viní osmapadesátiletého muže, zřejmě syna oběti. Podali také soudu návrh na jeho vzetí do vazby. Potvrdila to olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Podle neoficiálních informací je obviněný syn oběti. Údajně je to násilník a recidivista, který v minulosti zavraždil také svou manželku. Policisté zatím odmítají tyto informace komentovat. „Vzhledem k osobním vazbám a probíhajícímu vyšetřování nebudeme v současné době zveřejňovat k případu žádné další informace,“ uvedla policejní mluvčí. Dodala jen, že podezřelý s policisty nespolupracuje.

Žena byla zavražděna během víkendu, někdy v době od soboty do neděle. Muž ji napadl v jejím rodinném domě. Jakým způsobem přišla o život, to policie doposud tají.

V Olomouckém kraji je to letos pátá vražda. Naposledy na konci byl u Litovle zavražděn pětatřicetiletý muž. Smrtelně ho pobodal o rok starší muž, se kterým se dostal do konfliktu.