Zlámeme tvým dětem prsty, vyhrožovali muži zákona matce

Třebíč/Brno - Krajský soud v Brně dnes potvrdil trest pro policistu Pavla J. a brněnského strážníka Štěpána T. kvůli vydírání. Jejich obětí byla žena z Mohelna na Třebíčsku, jíž dvojice půjčila v lednu 2009 peníze. Přestože 50 tisíc korun splácela, v květnu téhož roku si muži zákona přišli pro její auto. Když jim ho odmítla vydat, vyhrožovali jí, že jejím dětem zlámou prsty.

Za vyhrožování dostali policista a strážník od třebíčského okresního soudu podmíněné tresty – Pavel J. roční trest s dvouletou podmínkou a Štěpán T. osmiměsíční trest s podmíněným odkladem na 18 měsíců. Proti trestům se oba odvolali, případ vydírání se tedy dostal před odvolací senát Krajského soud v Brně. Ten dnes předchozí verdikt potvrdil.

Muži zákona požadovali, aby odvolací soud předvolal další svědky. Dnešní verdikt si vyslechl jen Pavel J., protože Štěpán T. čeká ve vazbě kvůli jinému případu. „Nemám k tomu slov,“ okomentoval dnešní rozhodnutí policista.

Odvolací soud měl původně začít už v říjnu loňského roku, vydíraná řidička ale nemohla k soudu přijít. Při posledním lednovém zasedání pro změnu nedorazil jeden z obžalovaných. Opakované odročování posunulo verdikt až na únor letošního roku. I tak ale nemusí být v případu poslední. „S rozhodnutím nesouhlasíme. Zvážíme možnost podání mimořádných opravných prostředků,“ uvedl Jan Jurečka, právní zástupce nepřítomného Štěpána T.