Volejbalisté Zlína drží primát. Jako jediný tým v extralize neprohráli

Zlín - Volejbalisté Zlína dál proplouvají extraligou bez porážky a zůstávají v čele. Po vítězství nad Ostravou či Libercem připravili první prohru i loňským vicemistrům z Českých Budějovic. Jihostroj po celý zápas nedokázal eliminovat nebezpečné zlínské smečaře a utrpěl jednoznačnou porážku 0:3. Zlín tak zůstává jediným neporaženým extraligovým celkem.

Na vítězné zlínské šňůře mají největší podíl bratři Pavel a Adam Bartošovi a druhý smečař Kostoláni. Reprezentant Adam Bartoš k výhře přispěl 22 body, Kostoláni jich dal 20. Jihočeši nezvládli ani jednu koncovku, tu třetí prohráli po třech chybách za sebou. Zlín vzbuzuje u fanoušků naděje, že by se mohla opakovat mistrovská sezóna z roku 1999, kdy se o titul zasloužili nynější kouč Macek, stále aktivní hráč Obdržálek nebo další opory Kaláb, Smolka či Goga.

Sestřih volejbalového utkání: Zlín - České Budějovice (zdroj: ČT24)

Ligový los nachystal zlínským volejbalistům hodně ostrý start nové sezóny. Fatra ale hned na úvod zdolala mistrovskou Ostravu, postupně si poradila i s dalšími favority z Liberce a Příbrami a na domácí palubovce ve třech setech smetla i účastníka Ligy mistrů z Českých Budějovic.

Rozhovor s Tomášem Filou (zdroj: ČT24)

Moravský tým táhne vedle smečaře Kostolániho mladá sourozenecká dvojice bratrů Bartošů. Přihrávky devatenáctiletého kapitána Pavla s přehledem zvládá v body proměňovat o dva roky starší smečař Adam. Další úspěch podle rodinného receptu může zlínská Fatra namíchat už v sobotu v Havířově. 

Výhru brněnských volejbalistů režíroval reprezentant Boula

Brněnský klub v tomto týdnu rozvázal smlouvu s nahrávačem Sládečkem a nejméně na dva měsíce získal reprezentanta Boulu. Ten režíroval vítězství 3:0 nad posledním týmem tabulky Starým Městem. „Boula čeká, jestli vyjde zahraniční angažmá, kterému dává samozřejmě přednost. Domluva je taková, že zůstane do Vánoc, a pokud se neobjeví nabídka ze zahraničí, zůstane v Brně,“ řekl trenér Miroslav Malán.

Uniqa extraliga volejbalistů - 5. kolo:

Zlín - České Budějovice 3:0 (23, 21, 24) 
Nejvíce bodů: A. Bartoš 22, Kostoláni 20, V. Navláčil 9 - Fila a Kriško po 13, Michálek 9.

Brno - Staré Město 3:0 (14, 17, 22)