Čech: Kluci říkali Pešicemu, ať u nároďáku zůstane

Olomouc – Zápas s Kanadou považoval Petr Čech za zbytečný, stejně ale do Olomouce přijel a chycenou penaltou nasměroval český tým za vítězstvím 2:0. Připravil tak příjemnou reprezentační rozlučku dočasnému trenérovi Josefu Pešicemu, který má u reprezentace stoprocentní bilanci – tři zápasy, tři vítězství. Třeba se však nakonec ukáže, že duel s Kanadou nebyl pro trenéra posledním. Po utkání prý hráči Pešiceho přemlouvali, ať na lavičce národního týmu zůstane.

Sestřih a ohlasy utkání ČR - Kanada (zdroj: ČT24)

„Někteří kluci už to nadhazovali. On se na to zatím moc netváří, ale uvidíme, jestli se to u něj nerozleží,“ řekl Čech. „Každopádně se s ním teď rozloučíme pokřikem, aby odešel s vítěznou náladou. Jeho cesta v reprezentaci jsou tři zápasy a tři vítězství, což je pro něj skvělá vizitka. A taky něco, na co bude určitě rád vzpomínat,“ dodal.

Prakticky jediným kandidátem na místo na reprezentační lavičce je Pavel Vrba z Plzně. Úspěšného kouče však vedení Viktorie nechce uvolnit. „Navíc není kam spěchat. Fotbalová asociace teď má skoro čtyři měsíce na to, aby našla trenéra, takže díky tomu na výběr není nijak velký tlak. Je dost času na to, aby vybrala takové řešení, které bude dobré pro všechny,“ prohlásil Čech, který měl na vydařené Pešiceho rozlučce nemalý podíl.

V závěru prvního poločasu totiž chytil penaltu nařízenou za faul Marka Suchého. „Kanada asi šest let nekopala penaltu, takže jsem nic připraveného neměl, prostě jsem se rozhodl na poslední chvíli,“ uvedl Čech. „Nebyla vůbec špatně kopnutá, ale naštěstí byla v takové výšce, že jsem na ni dosáhl,“ přidal.

Dobrý výkon Kanady prý Čecha nepřekvapil. „Hráli urputně, organizovaně a v prvním poločase vyhrávali všechny souboje. Dlouho jsme se jim nedokázali v důrazu vyrovnat, proto pro nás byl zápas složitější, než mohl být,“ řekl gólman Chelsea. 

Vydáno pod