Dvě přepadení za 45 minut

Novojičínsko – Policisté vyšetřují hned dvě loupežná přepadení, která se stala během 45 minut na Novojičínsku. Podle kamerového záznamu za nimi stojí jediný násilník. Za loupeže, kterými si přišel na přibližně deset tisíc korun, mu hrozí až deset let vězení.

Násilník s parukou, šátkem kolem hlavy a s pistolí v ruce nejprve vyděsil pokladní ve směnárně v centru Kopřivnice. Odnesl si odtud několik tisíci korun. O necelou hodinu později se objevil znovu, tentokrát v Příboře. Tam opět s pistolí v ruce, už bez paruky a šátku, přepadl dárkovou síň.

Choval se velmi sebejistě a bez zábran. Pistoli, kterou hrozil prodavačce, si neustále přehazoval z jedné ruky do druhé a mával s ní nad hlavou. Neodradilo ho ani to, že vedle něj nakupuje seniorka. Když odcházel, očistil i kliku na dveřích, aby po něm nezbyly žádné stopy.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

„V žádném z těchto případů zbraň nepoužil, ani fyzické násilí. Z popisu jeho chování a svědeckých výpovědí je zřejmé, že se jednalo o shodnou osobu, zřejmě pod vlivem návykové látky,“ uvádí mluvčí Policie České republiky Nový Jičín Petr Gřes.

Policisté sice včera v podvečer zatkli recidivistu, který vypadal k nerozeznání od muže z kamerových záběrů, nakonec ho ale museli pustit. S loupežemi neměl nic společného. K pátrání vybízejí i veřejnost.