Hradec udolal Vítkovice v prodloužení

Hradec Králové - Hokejisté Hradce Králové zdolali ve 22. kole extraligy Vítkovice 2:1 v prodloužení. Na druhém místě se tak přiblížili na rozdíl šesti bodů vedoucí Spartě, která má ale zápas k dobru. V čase 60:52 rozhodl kapitán Mountfieldu Jiří Šimánek a zvládl úspěšně šesté nastavení za sebou.

Prvních pět minut se hrálo v pásmu Vítkovic, ale mladý gólman Dolejš byl perfektní. Domácím pomohla až přesilovka na konci první třetiny. Sedmadvacet vteřin trvající výhodu pět na tři nevyužili, ale následující klasickou přesilovku ano. Podruhé v sezoně se trefil Červený, který dorazil Mikušův pokus. Náskok Hradce mohl ještě do přestávky zvýšit bek Frühauf, ale přes Dolejše prošla jeho střela jen na tyčku.

Druhá třetina byla naprosto vyrovnaná, vládli mladí brankáři. Domácí dvaadvacetiletý Kantor a hostující devatenáctiletý Dolejš. Skóre mohl změnit opět Frühauf, ale při blafáku mu puk ujel z hokejky. Vítkovičtí se mohli prosadit z dorážek, jenže Kantor byl připravený. Přesto hosté na začátku třetí třetiny vyrovnali.

Zpětnou Hunovu přihrávku trefil z voleje po zemi produktivní zadák Sloboda, pro nějž to byla pátá branka v sezoně. Kantorovi prošel prudký puk mezi nohama. Hradec byl střelecky aktivnější, jenže nejnižší návštěva sezony v Hradci 3098 diváků viděla do konce třetí třetiny pevnou vítkovickou obranu. Proto si domácí zahráli už poosmé v sezoně prodloužení.

Zatímco Vítkovicím dospěl zápas do nastavené pětiminutovky teprve počtvrté. Hradec ukázal v prodloužení svou sílu. V signalizovaná výhodě rozhodl střelou z levé strany kapitán Šimánek. Hradec tak zatím ani jednou v ročníku neprohrál dva duely v řadě.

Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Steel 2:1 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Červený (Mikuš, Podlešák), 61. Šimánek (Vydarený) - 42. Sloboda (Huna, Svačina). Rozhodčí: Polák, Wagner - Lučan, Bryška. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 3098.

Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Jank, Plášil - Škoda, Mertl, Šimánek - Švagrovský, Knotek, Podlešák - Švihálek, Červený, Rousek - Nedvídek, Langhammer, Suja. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Vítkovice: Dolejš - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Stehlík, Kovář, Štencel - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, Szturc - Kolouch, Valčák, Kucsera. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Peter Draisaitl (Hradec Králové): „S večerem jsme spokojeni. V poslední době jsme ztratili hodně hráčů a zápasů je dost. Únava byla znát. Chvílemi jsme měli potíže, ale do moc šancí jsme Vítkovice nepustili. Je fajn, když jeden zápas prohraješ, a hned v tom dalším boduješ. Máme tým, který nebude mít mraky šancí, musíme hrát na málo gólů.“

Peter Oremus (Vítkovice): „S prvními dvaceti minutami jsme nespokojení. Pak už to bylo mnohem lepší, podali jsme dobrý výkon. Hradec je velmi silné mužstvo. Bodu si vážíme, ale pořád je to prohra.“