Střešovice podlehly florbalistům Vítkovic 3:8

Chomutov - Florbalisté vedoucího Tatranu Střešovice prohráli v předehrávce 13. kola extraligy s mistrovskými Vítkovicemi 3:8 a připsali si teprve druhou porážku v sezoně. Ostravané jim oplatili devět dnů starou prohru 2:4 z domácího hřiště. Dvěma brankami a stejným počtem asistencí se na tom podílel útočník Lukáš Veltšmíd.

Druhý ročník Severské výzvy v Chomutově mezi jedinými českými mistry v historii navštívilo 728 diváků, o tři stovky méně než loňský souboj Tatranu s Chodovem. Ostravané získali v úvodní části vedení 3:0, Tatran v druhé části snížil na rozdíl gólu, ale vyrovnat Pražané nedokázali. Naopak Vítkovice ještě navýšily rozdíl ve skóre.

Moravané navázali na nedělní výhru v derby s FBC Ostrava (4:0), díky které ukončili sérii tří porážek. Poskočili tak z desátého na šesté místo.

„Vstoupili jsme do utkání sebevědomě a vytvořili si zasloužený náskok. Poctivě jsme bránili. Konečně jsme ukázali patřičné sebevědomí a klid v koncovce. Přesvědčili jsme se, že to umíme. Byli jsme dvě třetiny lepší a myslím, že jsme po zásluze vyhráli,“ řekl trenér Vítkovic Michal Deus. „Zápas rozhodla první třetina a naše individuální chyby,“ uvedl kouč Střešovic Jiří Jakoubek.

Tatran Střešovice - 1. SC Vítkovice 3:8 (0:3, 2:0, 1:5)

Branky: 21. Natov, 36. Podhráský, 53. Gruber - 52. a 57. Veltšmíd, 5. Žák, 10. L. Hrubý, 15. L. Hájek, 54. Bräuer, 56. Gurkovský, 59. Šebesta.

Vydáno pod