Marie Rottrová vydává album s texty Jarka Nohavici

Praha – Dva roky po ukončení pěvecké kariéry vydává Marie Rottrová kompilaci písniček, které pro ni napsal Jaromír Nohavica. Titulní Čas motýlů nazpívala Rottrová již v polovině sedmdesátých let. V rozhovoru pro ČT24 vzpomíná nejen na přípravy alba, ale také na nedávno zesnulého kamaráda, zpěváka Pavla Bobka.

Rozhovor s Marií Rottrovou o novém albu (zdroj: ČT24)

O práci s Jarkem Nohavicou vypráví: „Začali jsme spolupracovat už v roce 1976. Napsal mi pro album Flamingo a Marie Rottrová Čas motýlů. Podle té písničky se album jmenuje.“ Jejich společné dílo zahrnuje asi třicítku nahrávek; na nové CD se dostaly dvě desítky těch nejlepších. Kompilace obsahuje třeba skladby Dívka, která spí jen tak, Muž č. 1 nebo Lásko, voníš deštěm.

Zpěvačka před dvěma lety oznámila konec své hudební kariéry, nevyloučila však, že někdy vystoupí jako host na koncertech svých kolegů nebo na charitativních akcích. O Vánocích vystoupí za doprovodu orchestru Septet Plus na šesti mimořádných koncertech na podporu starších, zdravotně a sociálně slabých spoluobčanů.

Marie Rottrová / Čas motýlů
Zdroj: ČT24/Supraphon

„Je to šest mimořádných vánočních koncertů. Nechystám se zběsile koncertovat. Během dvou let jsem si odpočinula a měla jsem chuť si zazpívat,“ říká Rottrová.

Marie Rottrová zahájila kariéru v šedesátých letech v ostravských kapelách Samuel, Majestic a Flamingo (později Plameňáci). První desku se skupinou Flamingo vydala v roce 1970; po jejím výrazném úspěchu spolupracovala s mnoha slavnými orchestry i textaři své doby. Během své kariéry nazpívala přes šest set písniček.