Hodonín udělil čestné občanství mistru světa v hodu oštěpem

Hodonín - Město Hodonín dnes věnovalo čestné občanství mistru světa v hodu oštěpem Vítězslavu Veselému. Zastupitelstvo udělení občanství schválilo už v polovina října. Třicetiletý atlet je mistrem světa v hodu oštěpem z letního mistrovství v Moskvě a také mistrem Evropy z ME 2012, které se konalo v Helsinkách.

„Sportovní komise navrhla jmenovat dlouholetého reprezentanta České republiky v atletice, oštěpaře Vítězslava Veselého, čestným občanem města Hodonína za vynikající sportovní výsledky a vzornou reprezentaci města Hodonína. Jeho dlouhodobě velmi úspěšná sportovní kariéra vyvrcholila v letošním roce, kdy 17. srpna získal na mistrovství světa v Moskvě zlatou medaili,“ řekl nedávno na zasedání zastupitelstva města místostarosta Vojtěch Salajka (ČSSD).

Certifikát si Vítězslav Veselý převzal z rukou vedení města v promítacím sále Kina Svět v Hodoníně. Později následovala beseda, které se zúčastnili reprezentanti z Atletického klubu Hodonín a studenti hodonínských škol.

O čestném občanství hovoří oštěpař Vítězslav Veselý (zdroj: ČT24)

Vítězslav Veselý

Vítězslav Veselý je český atlet, reprezentant České republiky v hodu oštěpem. Je mistrem světa z MS 2013 v Moskvě a mistrem Evropy z ME 2012 v Helsinkách. Jeho trenérem je světový rekordman a trojnásobný olympijský vítěz v oštěpu Jan Železný.

Veselý se narodil 27. února 1983 v Hodoníně. Vystudoval obchodní akademii ve Zlíně a tělovýchovnou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Podle svých slov je věřící. V nedávné anketě Atlet roku 2013 skončil na druhém místě.

Na MS 2013 v Moskvě jej trápilo bolavé koleno, přesto se zde dočkal životního úspěchu. Ve finále konaném 17. srpna 2013 poslal hned v prvním pokusu oštěp do vzdálenosti 87,17 metru. Tento hod se nakonec ukázal jako vítězný.

Zdroj: Wikipedie

Vydáno pod