Nový trend: Vánoce v hotelu

Moravskoslezský kraj – V posledních letech nabízí stále více hotelů možnost strávit Štědrý večer bez vaření a starostí. Kromě tradičně nejvíce navštěvovaných Krkonoš přijíždí na vánoční svátky stále více lidí i do Beskyd.

Štědrý večer se ve většině domácností neobejde bez kapra, předávání dárků či setkávání s blízkými. Každým rokem ovšem přibývá rodin, které je chtějí strávit Vánoce netradičně, například v hotelu. Beskydy tak získávají o svátcích návštěvníky z celé republiky. „Volno jsme měli ještě minulý týden, ale už jsme úplně plní. Máme klienty z Prahy, z jižní Moravy, Polska a také ze Slovenska,“ uvádí ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Šéfkuchař Pavel Václavík v těchto dnech dokončil štědrovečerní menu. Tradiční smažený kapr v něm chybět nemůže. „Dříve to tak nebývalo, tady byl valašský, chudobnější kraj. Postupem času se ten kapr probojoval i k nám a už je to tradiční,“ vysvětluje Václavík.

Reportáž Nadi Chattové (zdroj: ČT24)

Svátky v hotelu s možností zalyžovat si nebo zaplavat v bazénu využívají kromě rodin s dětmi i lidé, kteří žijí sami. „Beskydy obecně získávají svoje návštěvníky. I ti, kteří jezdili do Krkonoš, se jich už nabažili a zavítávají více k nám,“ říká Jiří Vzientek z Agentury pro regionální rozvoj.

Někteří hoteliéři využívají svátky naopak k odpočinku před náročným Silvestrem. „Míváme o Vánocích tradičně zavřeno, protože je to jediný čas, kdy si můžeme odpočinout a připravit se na 26. prosince. To najíždí celý hotel, a jedeme pak už zase celý rok,“ uvádí ředitel hotelu Sepetná Vít Březina.

Podle Agentury pro regionální rozvoj jsou nabídky vánočních pobytů v Beskydech teprve v počátku.  Pobyty silvestrovské jsou už tradičně obsazené. Kromě turistů z Čech k nám přijíždí strávit poslední dny v roce stále více Poláků nebo Rusů.

Vydáno pod