Třinec v Pardubicích dlouho vedl, nakonec slavili domácí v prodloužení

Pardubice - Hokejisté Pardubic díky obratu zdolali Třinec 2:1 v prodloužení a připsali si čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů. Východočeši sice prohrávali od 14. minutě po trefě Jiřího Polanského, ale 99 vteřin před koncem třetí třetiny vyrovnal Lukáš Radil a v čase 60:55 rozhodl Tomáš Nosek.

Třinec nastoupil do zápasu v ofenzivní náladě a jen během první třetiny nastřádal 17 střeleckých pokusů. Pardubický gólman Hudáček sice vyhrál dva souboje s Martinem Růžičkou, ale na nečekaný pokus Polanského po buly už nestačil. Pardubičtí hokejisté se až k Hrubcovi nemohli dlouho prosadit, výjimkou byly manévry Kousalovy lajny. Po jedné z nich v závěru prvního dějství těsně minul Nosek.

Do druhé třetiny pardubičtí trenéři stáhli hru na tři formace a na lavičce zůstal i zkušený Marha. Na obraz hry to ale nemělo zásadní vliv. Třinec i díky přesilovkám držel těsně vedení, navíc při početní výhodě se třikrát nebezpečně zastřeloval Linhart. Domácí se k brance soupeře dostávali jen opticky, k vážným situacím je obrana ocelářů nepouštěla.

Hrubce trochu vystrašila až dělovka Zohorny po rychlém protiútoku, kterou musel reflexivním zákrokem vyrazit mimo tři tyče. Za svá záda pozorný gólman nepustil ani mazaný pokus Radila, jenž se snažil zakončit z nulového úhlu. Povstání Pardubic následně potvrdil Endál, jehož střelu Hrubec vyrazil nad sebe a pak musel okamžitě couvat, aby mu puk nezapadl za záda.

Třinec se nikam zběsile netlačil, ale uměl vycítit vhodnou chvíli k protiútoku. Názorně to předvedli Polanský a Martin Růžička, kteří měli k zakončení dostatek volného prostoru. Pardubice se k vyrovnání dostaly nejblíže paradoxně v oslabení. Tybor byl v úniku faulován, a tak si zakončení zopakoval při samostatném nájezdu. Hrubec blafák slovenského útočníka parádním zákrokem vyhmátl.

Domácí hrozili i nadále. Sýkora unikl po křídle a svou první ránu dokázal i dorazit za čáru, k jeho smůle však krátce po odpískání. Pojistku výsledku měl na hokejce pět minut před koncem Varaďa, avšak nepřekonal Hudáčkův natažený beton. Pardubice v závěru vsadily všechno na přesilovku, odvolaly brankáře a dočkaly se vyrovnání. V závaru před brankou se nejlépe zorientoval Radil. Následné prodloužení po necelé minutě rozhodl dorážkou Nosek.

Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Třinec (zdroj: ČT24)

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Oceláři Třinec 2:1 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 59. Radil (Zdráhal, P. Sýkora), 61. T. Nosek (Radil, Benák) - 14. Polanský. Rozhodčí: Husička, Turčan - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:5, navíc Bonk (Třinec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7293.

Pardubice: Hudáček - Píša, V. Kočí, Benák, Ďaloga, Gregorc, Zdráhal - P. Sýkora, Marha, Endál - Tybor, T. Zohorna, Somík - Radil, T. Nosek, Kousal - Rys, Moučka, Semorád. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Třinec: Hrubec - Hrabal, Galvas, Roth, Linhart, Krejčí, Kania, Lojek, Foltýn - Martin Růžička, Bonk, Varaďa - Orsava, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Rákos - Matuš, Marek Růžička, Rufer. Trenéři: Kalous a P. Marek.

Miloš Říha ml. (Pardubice): „Dělba bodů po šedesáti minutách byla spravedlivá. Třinec byl lepší v první třetině, my zase ve třetí. Zápas jsme nezačali špatně, ale postupně nás soupeř dostal do herní krize. Při velkých šancích Třince nás podržel gólman Hudáček. V závěru třetí třetiny jsme zkusili power play a díky důrazu před brankou zaslouženě srovnali. Prodloužení bylo o jedné šanci.“

Jiří Kalous (Třinec): „Utkání jsme měli dobře rozehrané, ztratili jsme ho až v závěru třetí části brankou v oslabení. Kvůli chybičce v prodloužení pak domácí získali bod navíc. Jinak musím tým pochválit, jak utkání zvládl. Bohužel jsme ale zápas nedotáhli do vítězného konce.“

Vydáno pod