Srážka s autobusem ve Frenštátě, s tramvají v Ostravě. Následky tragické

Frenštát pod Radhoštěm/Ostrava – V pátečních nočních hodinách srazil ve Frenštátě pod Radhoštěm autobus chodce, který rozsáhlým poraněním na místě podlehl. Trvalými následky skončila i dnešní ranní nehoda, při které devatenáctiletý mladík spadl v centru Ostravy pod tramvaj. Přišel o část nohy.

Ve Frenštátě se nehoda stala okolo 22:00 hodin. V okamžiku, kdy záchranáři dorazili na místo, zraněnému muži už selhávaly základní životní funkce. „Posádky proto ihned zahájily resuscitační péči, včetně nepřímé srdeční masáže a za pomocí přístrojové techniky,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Zasahující lékař zjistil u postiženého mnohočetná poranění v oblasti hrudníku, hlavy a břicha. Přes veškerou snahu záchranářů se nepodařilo obnovit činnost pacientova srdce. Poranění, která osmačtyřicetiletý muž utrpěl, byla smrtelná a pacient jim na místě podlehl.

Podle novojičínské policie je pravděpodobným viníkem nehody řidič autobusu, který chodce objížděl v nedostatečné vzdálenosti. Policie dále nehodu vyšetřuje.

Nehoda v Ostravě, při které mladík spadl pod tramvaj, se stala okolo 05:00. „V době příjezdu záchranářů byl při vědomí a komunikoval. Při nehodě však utrpěl vážné, ztrátové poranění dolní končetiny a jeho stav byl život ohrožující,“ uvedl Humpl.

„Posádka ZZS mladíkovi poskytla pomoc v rámci přednemocniční neodkladné péče a po přípravě k transportu jej přepravila do zdravotnického zařízení,“ doplnil mluvčí s tím, že pacient byl předán týmu urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Ostravě.

Nehodu vyšetřují ostravští policisté. „Výslech mladíka zatím neumožnil jeho zdravotní stav. Ani devětatřicetiletou řidičku jsme nevyslechli. Je ve špatném psychickém stavu,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Podle ní v tramvaji číslo 2 cestovalo několik lidí. Někteří ještě nebyli vyslechnuti. Obrátit by se měli na policii prostřednictvím linky 158. „Zda byl mladík ovlivněn alkoholem, konstatuje znalec po analýze odebrané krve,“ řekla.

Vydáno pod