Mladíci, kteří přepadli dvě benzínky, stanuli před soudem

Brno – Přepadení dvou brněnských čerpacích stanic dnes projednával krajský soud. Stanuli před ním celkem tři mladíci, kteří si takto měli nakrást přes čtyřicet tisíc korun. Dva z nich loupili, třetí jim radil. Přepadnout ale stihli jen dvě benzínky – jeden z mladíků se totiž loupeží chlubil v hospodě. Sám tak pomohl vlastnímu dopadení.

Tomáš Pantůček a Ivan Novotný na konci března přepadli benzínku v Králově Poli v Cimburkově ulici. Jejich známý, Tomáš Konečný, jim radil, jak na to. Měli černé oblečení, kapuce a šátky přes obličej, Pantůček se dokonce vyzbrojil plynovou pistolí. Odnesli si 23 tisíc, loupit se proto rozhodli znovu. Jen o pět dní později, na začátku dubna, přepadli benzínku na Královopolské. Přestože si odnesli jen 18 tisíc, chlubil se činem Pantůček ještě tentýž den večer v hospodě na Veveří cizím mladíkům. Ti ale neváhali – zatímco jeden Pantůčka zabavil, druhý přivolal policii. 

Vstup Elišky Čermákové z Krajského soudu v Brně (zdroj: ČT24)

Podle dopadených mladíků to byl náhlý nápad, jak vyřešit svůj nedostatek peněz. Prý je potřebovali, protože jsou nezaměstnaní. U soudu svého činu litovali, vypadali sklesle. Devatenáctiletý Pantůček a jednadvacetiletý Novotný dorazili před soud rovnou z vazby. Před krajským soudem dnes vypovídal také jejich „poradce“ Tomáš Konečný, ale i zaměstnanci obou přepadených benzínek. Soud bude pokračovat ve středu, kdy by mohl padnout i verdikt.

Tomáš Pantůček a Ivan Novotný u soudu
Zdroj: ČT24/ČT Brno

Čerpací stanice jsou podle policie častým cílem lupičů. Každý druhý den byla loni v tuzemsku přepadena jedna benzínka. Jejich slabinou je to, že v noci jsou buď zavřené, nebo je obsluhuje jediný zaměstnanec. Benzínky na krajích měst nebo na odlehlých místech, kde je menší provoz, jsou pak pro lupiče snadným terčem. Stanice někdy neochrání ani kamerový systém, záznamy často bývají nekvalitní.

Vydáno pod