Brno zastavilo volejbalisty vedoucího Zlína

Brno - Zlínští volejbalisté v tomto ročníku extraligy poprvé prohráli. V osmém kole zastavilo úspěšnou sérii vedoucího týmu soutěže Brno, které v domácím prostředí zvítězilo jednoznačně 3:0. Brněnský tým už nevedl Miroslav Malán, po jeho odvolání na trenérskou lavičku usedl ředitel klubu Martin Gerža.

Sestřih utkání Brno - Zlín (zdroj: ČT24)

Zlín má v čele tabulky dvoubodový náskok před Libercem, Brno se posunulo na osmé místo. „Prohru jsme si zavinili sami absolutně impotentním útokem. A neexistoval ani náš servis. Bez toho se vyhrát nedá,“ posteskl si trenér Zlína Roman Macek.

Souboj nahrávačů vyhrál zkušenější Ondřej Boula. Reprezentant v brněnském dresu dovedl svůj tým k těsné výhře v koncovce první sady, v které přitom dlouho vedli hosté. Zlín ale neproměnil dva setboly a domácí volejbalisté čtyřmi body v řadě skóre otočili.

„V prvním setu to Zlínu vycházelo, ale my to zvládli otočit. Zlín byl oslabený, ale pořád je to první tým tabulky,“ řekl Boula v České televizi. Ztracený set výkonem oslabených zlínských volejbalistů otřásl. Hosté často chybovali v útoku a náskok brněnského celku narůstal. „I když Zlín přijel bez opor, tak jsme jej k ničemu nepustili. Posledních deset dnů jsme tvrdě pracovali na zlepšení obrany, což se povedlo,“ řekl brněnský kouč Gerža.

Vydáno pod