Jiřího Dvořáka roznáší na kopytech Klára Krejsová

Hlavní ženskou postavou v románu Simony Monyové Roznese tě na kopytech je trochu přelétavá dívka Felicie. O tom, když se do takové dívky zamilují muži středního věku, které potkala tzv. druhá míza, vypráví film, který diváci uvidí tuto neděli ve 20:05 na ČT1. Kromě Kláry Krejsové v roli Felicie se ve filmu představí i Nela Boudová, Jiří Dvořák a Milan Šteindler.

Pro Kláru Krejsovou je Felicie první televizní i filmovou rolí vůbec. Loňská absolventka pražské DAMU zatím sbírá zkušenosti hlavně na divadelních prknech Činoherního studia v Ústí nad Labem.

„Z Ústí jsem přijela na poslední chvíli, cestou vlakem jsem se nestihla ani pořádně nalíčit,“ sděluje zážitky s castingem herečka. „Na konkurzu jsem si zula i pantofle, protože mi překážely,“ dodává.

Ani tento zdánlivý hendikep ale mladou herečku o roli nepřipravil. „Všimli jsme si jí hned, jak začala hrát,“ říká režisérka snímku Olga Dabrowská. Přehnaný respekt ale ke slavnějším kolegům Klára Krejsová necítila. „Po čtvrthodině natáčení erotické scény v nemocnici Klárka seděla na Milanu Šteindlerovi a svačila,“ vzpomíná na vznik filmu režisérka.

V roli Felicie se představila Klára Krejsová (zdroj: ČT24)