Třinec ukončil sérii čtyř proher a doma porazil Zlín

Třinec – Čtyřzápasovou sérii bez výhry ukončili v 29. kole hokejisté Třince. Slezané na domácím ledě zdolali Zlín díky brankám obránců Lukáše Galvas a Daniela Krejčího 2:1 a znovu potvrdili, že se jim proti žlutomodrým v této sezoně daří, když vyhráli i dva předchozí duely. Jedinou branku hostů vstřelil devět minut před koncem Leška.

Na útrapy posledních zápasů mohli dát domácí zapomenout již ve čtvrté minutě. Pohledný 'ťukes' druhé řady po ose Adamský, Orsava vygeneroval slibnou příležitost pro Polanského, který ale bekhendem přestřelil.

S postupem času však začali diktovat tempo hry hosté, kteří se několikrát lehce prokombinovali středním pásmem. Nápor Čajánkovy formace domácí ustáli tak tak: Kubiš po sólu ztroskotal na Hrubcovi a Čajánek dorážkou netrefil odkrytou bránu. Zlín pak bez efektu točil soupeře v přesilovce, ale po ní byl blízko vedoucí trefě Čech, jenže mířil jen do tyče.

Třinec potlačil narůstající převahu protivníka ve druhé třetině. Domácí přimíchali do svého herního projevu víc agresivity a pohybu a prostřední dějství bylo v jejich režii. Pomohl i vedoucí gól, který dal nenápadným pokusem zpoza hráče Galvas a svou první trefou v sezoně po 134 minutách prolomil čekání Třince na střelecký úspěch.

Slezané dusili Zlín tlakem v útočné třetině. Plynuly z toho přesilové hry, závary i další šance. Krejčí z otočky těsně minul tyčku, Varaďa z jasné možnosti bekhendem trefil Horčičkův beton. Prosadil se v 35. minutě v přesilovce Krejčí, který z pozice beka vyrazil na překvapivé sólo a zakončil ho i přesnou střelou nad Horčičkovu vyrážečku. Oceláři v druhém dějství přestříleli soupeře 18:6.

Ke klidnému konci jim to ale nestačilo. Květoň propásl na startu třetí části ideální situaci ke zvýšení a Leška naopak v 51. minutě zkušeně z úhlu vyzrál na Hrubce. Domácí vítězství nepojistil sám před Horčičkou ani Polanský, ale při závěrečné snaze Zlína už se skóre nezměnilo. Domácí si však prožili několik chvilek strachu a hlavně pět sekund před koncem museli velebit Hrubce, který kryl gólovou ránu Balaštíka.

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Galvas (Peterek, D. Květoň), 35. Krejčí - 51. Leška (Balaštík). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Pešina - Lederer, Lhotský. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 3012.

Třinec: Hrubec - Hrabal, Krejčí, Roupec, Linhart, Kania, Galvas, Lojek, Foltýn - Martin Růžička, Bonk, Varaďa - Orsava, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Rákos - Marek Růžička, Zagrapan, Rufer. Trenéři: Kalous a Marek.

Zlín: Horčička - Marušák, Urbanec, Zámorský, D. Řezníček, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, O. Veselý - Kubiš, Holík, Čech - Melenovský, Čajánek, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Jiří Kalous (Třinec): „Byl to vyrovnaný zápas s šancemi na obou stranách. My jsme dnes podali hodně koncentrovaný a obětavý výkon. Skákalo se do střel a všechny tlaky, které si Zlín vytvořil, jsme ustáli vzadu s vynikajícím Šimonem Hrubcem. Jsme strašně rádi, že se nám zase povedlo po dlouhé době bodovat.“

Rostislav Vlach (Zlín): „Vyrovnané utkání. Myslím, že v první třetině jsme měli více ze hry, měli jsme víc šancí, bohužel jsme nedali gól. Druhá třetina patřila Třinci, získal si dvoubrankové vedení. Poslední třetinu jsme se to snažili zkorigovat, ale možná troška štěstí chybělo k tomu, abychom alespoň bod získali.“

Vydáno pod