Soud v případu vražd v Městě Albrechticích skončil dřív, než začal

Ostrava - Soud s Radkem Větrákem obžalovaným z loupežné vraždy rodičů své expřítelkyně, skončil dříve, než začal. Soudce byl nucen přelíčení odročit poté, co si obžalovaný stěžoval na obhájce a žádal o přidělení jiného. Soudce mu nakonec vyhověl. Brutální vražda manželů z Města Albrechtic na Krnovsku, kteří měli prosperující firmu na výrobu obráběcích strojů, se stala loni v březnu.

Policisté našli muže a ženu ubodané v jejich domě, každého v jiné místnosti, oba byli zasaženi také do srdce. Už při ohledávání místa činu kriminalisté zadrželi Radka Větráka, kterého začali ihned podezírat, že má se zločinem něco společného. Mladík dosud odmítal vypovídat.

Státní zástupce Vít Legerský je však přesvědčen, že vraždil právě tento bývalý přítel dcery obětí. Rodina přítelkyně k němu měla zprvu velkou důvěru. Zavražděný pár mu prý chtěl svěřit nejen dceru, ale i firmu. Mladík pak však tajně vybral z jejich účtu půl milionu, které údajně prohrál v automatech. Další peníze si od nich půjčil. Když to vyšlo najevo, nechtěla ho znát ani jeho partnerka.

Reportáž Jiřího Loučky a Ireny Vojkůvkové (zdroj: ČT24)

Podle Legerského se u obžalovaného potkaly dva motivy - pomsta za definitivní rozchod s dívkou, dále fakt, že byl na ni a její rodině finančně závislý. Dlužil jim statisíce, které chtěli zpět. Podle obžaloby se trochu zahojil už na místě činu. Ukradl peníze, cennosti i auto, kterým odjel za dcerou zavražděných. Za uloupené peníze si podle státního zástupce den po vraždě koupil nějaké oblečení a nový mobilní telefon.

Soudce odročil jednání na 13. a 14. ledna. Do té doby by měl mít obžalovaný nového obhájce a soud by ho tak mohl konečně vyslechnout. Větrákovi hrozí až doživotní vězení.

Vydáno pod