V Prachaticích ocenili bezpříspěvkové dárce krve

Ve čtvrtek 28. listopadu předal Český červený kříž v zasedací místnosti Městského úřadu Prachatice bezpříspěvkovým dárcům krve z regionu stříbrné a zlaté plakety. Dárci krve, kteří darovali krev bez nároku na příspěvek již 10x, 20x nebo 40x, jsou oceňováni plaketou prof. MUDr. Jana Jánského, ti, kdo darovali krev již 80x, pak Zlatým křížem 3. třídy.

Dárcovství krve je vysoce humánní čin, díky kterému jsou zachraňovány mnohé lidské životy – lidí vážně nemocných, zraněných, novorozenců i jejich maminek.

V letošním roce ČČK Prachatice pro dárce krve připravil slavnostní předávání stříbrných a zlatých plaket na čtvrtek 28. listopadu v zasedací místnosti Městského úřadu Prachatice. K poděkování dárcům se připojil také místostarosta města Prachatice Ing. Bc. Robert Zeman, za OS ČČK Prachatice se zúčastnila předsedkyně Oblastní výkonné rady Ing. Silvie Janošťáková a člen představenstva Jaromír Popiel. Ocenění převzalo celkem 42 držitelů stříbrné a zlaté medaile prof. MUDr. Jana Jánského a dva držitelé Zlatého kříže 3. třídy.

Hudbou poděkoval hudební soubor CINK Střední pedagogické školy Prachatice. Dárci krve obdrželi také dárek, s přípravou celé akce pomohli také žáci ZŠ Vodňanská.

Zuzana Pelikánová, ČČK Prachatice