Florbalistky budou v Ostravě hrát o semifinále. V cestě stojí Polky

Ostrava - České reprezentantky za sebou mají dvoudenní pauzu i přesun do Ostravy, kde nastoupí proti polským florbalistkám. Dosavadní bilance s Polkami mluví ve prospěch českých florbalistek - ty každý ze zápasů vyhrály, přičemž ten vůbec poslední v jasném poměru 10:1. Podle papírových předpokladů by tak utkání hrané v ČEZ Aréně mělo být jejich krokem do semifinále. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a našem webu od 16:45.

„Nebude to jednoduché, i když výkonnostně jsme výš a jsme favorité. Ale ony jsou nepříjemné v obraně. Hrají tvrdě, důrazně. Mají hráčky, které dokážou využívat brejkové situace. Musíme zastavovat jejich brejky, odebírat jim míček a nenechat je hrát,“ řekla trenérka Karolína Šatalíková.

Řada reprezentantek pamatuje i souboje ještě z juniorské kategorie, v níž Češky v jedné ze čtyř bitev odešly poraženy. Na mistrovství světa v roce 2008 Polky v základní skupině vyhrály 5:4 a na úkor českého týmu postoupily do semifinále. „Bavily jsme se o tom s holkama, že nemáme na Polky dobré vzpomínky. Ale to byly juniorky a teď jsou to ženy, máme úplně jiný tým. Snažíme se na to nemyslet, i když jsme si říkaly, že by byly lepší Dánky - pro psychickou pohodu,“ uvedla Nikola Černá.

Nikola Černá:

„Hrály jsme s Polkami na Polish Cupu, daly jsme jim docela hodně gólů a porazily je velkým rozdílem. Nebudeme na to vůbec myslet, naopak jim to budeme chtít ještě víc vrátit. Podcenění nehrozí. Zvlášť v ČEZ Aréně budeme hrát na sto procent. Budeme se snažit dávat hodně gólů, ať si zápas užijeme. Budeme se snažit rozhodnout v první třetině jako proti Lotyšsku a pak si to užít.“

Trenérka Šatalíková bere negativní zkušenost šestice svěřenkyň s Polkami jako plus. „Je dobře, že holky vědí, že se nesmí nic podcenit, že se musí do zápasu vlétnout naplno,“ uvedla. Šatalíková i ve čtvrtfinále bude postrádat obránkyni Denisu Billou - ta by mohla od začátku naskočit až o víkendu.

Florbalistky pojaly volný den na MS aktivně (zdroj: ČT24)
Vydáno pod