Prostějov v Cannes neuhrál ani set

Cannes - Volejbalistky Prostějova prohrály v 5. kole Ligy mistryň ve francouzském Cannes hladce 0:3 po setech 23:25, 16:25 a 20:25. Utkání trvalo pouze 71 minut. Hanačky sice zůstaly na třetím místě ve skupině D, ale zkomplikovaly si boj o postup do Poháru CEV. V závěrečném utkání v základní části soutěže přivítají v úterý 17. prosince vedoucí celek skupiny Eczacibasi Istanbul, který v dosavadních pěti utkáních neztratil ani set.

České mistryně přitom vstoupily do utkání velmi slibně. Stačily se svými soupeřkami držet krok, vedly si výborně v obraně a těžily i z přesnějších útočných akcí. Získaly čtyřbodový náskok (11:7), jenže Cannes postupně zpřesnilo své akce a zlepšilo podání. V koncovce ještě Hanačky srovnaly na 23:23, poslední dva míče ale uhrály zkušenější domácí volejbalistky.

Nevydařená koncovka svěřenkyně trenéra Miroslava Čady psychicky poznamenala. Ztratily svůj herní rytmus z úvodního dějství, v jejich hře bylo více chyb a vzpamatovaly se opět až ve třetí sadě. Prostějov vedl 16:11, neudržel ale krok, a tím ztratil případnou naději na zvrat.

Volejbalová Liga mistryň - 5. kolo: Skupina D:

RC Cannes - Agel Prostějov 3:0 (23, 16, 20)

Rozhodčí: Groenewegen (Niz.), Di Giacomo (Belg.). Čas: 71 minut. Diváci: 2100. Sestava a body Prostějova: Kossányiová 16, Carterová 11, Steenbergenová 9, Borovinšeková 7, Maleševičová 1, Vincourová 1, libero Jášová - Markevičová, Růžičková, Soaresová. Trenér Čada. Nejvíce bodů Cannes: Centoniová 17, Rašičová 15, Grothuesová 14.

Miroslav Čada (Prostějov): „Náš výkon v prvním a třetím setu byl velmi dobrý. Škoda, že jsme neuhráli koncovku prvního setu. Soupeřky v ní byly o kousek jistější. Velice dobře odtáhla závěr sady Grothuesová, ke které se přidala zkušená Centoniová. V našem týmu si v útoku vedla výborně Kossányiová, ovšem na tak kvalitní protivnice to nestačilo. Ve třetím setu, když jsme měli pětibodový náskok, tak nás zastavila na blocích Rašičová.“