Volejbalistky Prostějova přivítají Istanbul, ve hře je pohár CEV

Prostějov – Do posledního utkání Ligy mistryň v letošní sezoně vstoupí večer volejbalistky Prostějova. Na domácí palubovce přivítají v posledním utkání základní skupiny turecký Eczacibasi Istanbul, který doposud v soutěži neztratil ani set. Jako třetí tým tabulky jsou hráčky Prostějova ale ve hře o postup do čtvrtfinále Poháru CEV, kde je na pět volných míst šest uchazečů. Přímý přenos utkání Prostějov - Eczacibasi Istanbul sledujte dnes od 18:00 na ČT sport a našem webu.

Prostějovské svěřenkyně Miroslava Čady mají na kontě dvě vítězství nad Schwerinem a Liga mistryň pro ně v úterý skončí. „Z našeho pohledu by bylo ideální prohrát s Eczacibasi 2:3 a získat bod, který by nám k postupu stačil. Ale to je vzhledem k odlišné síle kádrů obou týmů nereálné,“ připustil prostějovský kouč Miroslav Čada. Pozornost bude upírat zejména do francouzského Beziers, kde budou hrát Drážďany. Pokud německý tým nevyhraje 3:0 nebo 3:1, postoupí do Poháru CEV Prostějov.

„Nejsem příznivcem spekulací. Musíme se hlavně soustředit na sebe. V každém případě jsou naše hráčky odhodlány podat nejlepší výkon. Uvidíme, na co bude stačit,“ dodal prostějovský kouč. V prvním vzájemném utkání před necelými dvěma měsíci v Istanbulu uhrál Prostějov ve třech setech celkem 50 míčů. Ani v jednom setu se přitom Hanačky nedostaly do vyrovnané koncovky, nejvyrovnanější byla třetí sada, kterou prohrály 21:25.

Soupeř prostějovských volejbalistek Eczacibasi Istanbul odehraje úterní utkání šestého kola Ligy mistryň na Hané bez české reprezentantky Heleny Havelkové. Po letní operaci ramena už s ní sice počítá národní tým pro lednovou kvalifikaci o postup na mistrovství světa, hráčka ale ještě nepodstoupila zápasové zatížení a stále pracuje na svém návratu. „Zůstala jsem v Istanbulu, trénuji individuálně,“ řekla Havelková, jež původně plánovala, že by už mohla naskočit právě v Prostějově do posledního duelu v základní skupině Ligy mistryň.