Plavecké závody středních škol v Boskovicích

V pondělí 16. prosince se v Boskovicích uskutečnily tradiční předvánoční Plavecké závody místních středních škol. Startovali závodníci a závodnice z gymnázia, Vyšší a střední odborné školy Hybešova, SOU a SOŠ André Citroëna a z pořádající SPgŠ.

Pondělní sychravé ráno 16. prosince. Ulicemi se proháněla mrazivá mlha. U budovy školy André Citroëna nervózně podupávalo několik mladých studentů a postupně jich přibývalo. Očekávali příchod vedoucích akce ze Střední pedagogické školy v Boskovicích.

Po osmé hodině všichni přešli podchodem do příjemně vytopeného sedmnáctimetrového bazénu, kde se rázem ocitli v parném létě. Teploměr ukazoval osmadvacet.

Střední pedagogická škola jako každoročně pořádala tradiční předvánoční Plavecké závody místních středních škol. Startovali kluci a holky z gymnázia, Vyšší a střední odborné školy Hybešova, SOU a SOŠ André Citroëna a z pořádající SPgŠ.

Závodníky gymnázia přivedla Mgr. Sáša Živná, Vyšší a Střední školy Mgr. Karel Zoubek, o domácí se staral Mgr. Jaromír Oujezský, za pořádající Mgr. Pavla Andrlíková, Mgr. Pavel Martínek a Mgr. Milan Chlup.

Vzorně nastoupená družstva přivítala ředitelka závodu Mgr. Pavla Andrlíková: „Začneme disciplínami na sto metrů, napřed budou závodit hoši pak dívky. Některé rozplavby budou smíšené.“ Poté ještě seznámila méně zkušené se základními povely a upřesnila: „Sto metrů je šest délek bazénu.“

Plavecké závody v Boskovicích
Zdroj: ČT24/Luboš Sušil

Všichni bojovali ze všech sil v těchto disciplínách: Prsa, znak, kraul na padesát a sto metrů, smíšené štafetě na sto metrů a štafetě 6x 50 metrů.

Celkově nejlepší bylo družstvo gymnázia, jež obhájilo titul z loňska, druhou příčku obsadila SPgŠ, bronzovou VOŠ a SŠ Hybešova Boskovice, bramborovou medaili si odneslo domácí družstvo SOU SŠ André Citroëna.

Luboš Sušil, Boskovice

Vydáno pod