Ve zlínském kostele měli Gospelové Vánoce

Zlín – Vánoční rytmy tak trochu jinak: v podání amerického sboru The Washington Gospel Singers včera večer zněly kostelem svatých Filipa a Jakuba ve Zlíně. Už třináct let jezdí v předvánočním čase do Česka na turné američtí gospeloví zpěváci. Letos padla volba na washingtonský sbor vedený Natem Brownem.

Černošská hudba plná energie v úterý večer rozezpívala a roztančila zlínský kostel svatých Filipa a Jakuba. Pořadatelé tam Gospelové Vánoce přivezli už potřinácté. A stejně jako v předchozích letech i tentokrát američtí hudebníci koncert zcela vyprodali. „Zpočátku byli lidé trošku nedůvěřiví. Nedokázali si představit, že v kostele, ve kterém se nacházíme, mohou tleskat, zpívat, mohou se pohybovat,“ popsal pořadatel David Mlčoch.

Energické vystoupení lidi ale nakonec vždycky strhne. Gospeloví sólisté souboru The Washington Gospel Singers zpívají o bohu, modlitbách a evangeliích. Sbor do Zlína zavítal poprvé. Jeho dirigent - jeden z nejslavnějších gospelových zpěváků světa Nate Brown – už ale ve městě byl, i když s jiným souborem.

„Během turné nám jde o to, abychom lidem dokázali přinést radost. Přinášíme radost prostřednictvím tónů gospelové hudby a prostřednictvím poselství obsaženého v této hudbě,“ řekl sbormistr Nate Brown.

NO COMMENT: Gospelové Vánoce ve Zlíně (zdroj: ČT24)
Vydáno pod