Prostějov znovu nechal Olympu jen set

Praha - Volejbalistky Prostějova udržely neporazitelnost v extralize i po druhé repríze finále minulého ročníku s Olympem Praha, který stejně jako v listopadu zdolaly 3:1.

Obhájkyně titulu dva dny po prohře s Eczacibasi Istanbul na závěr Ligy mistryň ztratily s Olympem první set v poměru 18:25, ale v dalších třech sadách se karta obrátila. Rovněž Pražankám se v nich nepovedlo uhrát ani 20 bodů a zůstaly v tabulce na třetím místě za Olomoucí, s níž mají shodně bodů. Prostějov odevzdal soupeřkám v extralize ve 13. kole teprve pátý set v sezoně.

Volejbalistky Přerova prohrály i druhý zápas pod vedením nového trenéra Libora Gálíka. Čtvrtému Frýdku-Místku podlehly 1:3 a na kontě mají dál jen dvě vítězství.

„Na některých hráčkách se projevila únava z nové náplně tréninku, ale to jsme očekávali. Výborně jsme bojovali, a když k tomu přidáme volejbalovou kvalitu, půjde náš výkon ještě nahoru,“ řekl trenér Gálík.

Uniqa extraliga volejbalistek - 13. kolo:

Prostějov - Olymp Praha 3:1 (-18, 18, 19, 19), Přerov - Frýdek-Místek 1:3 (-15, 20, -14, -22), Slavia Praha - Šternberk 0:3 (-23, -17, -19).