Literární jarmark lákal na podpisy slavných spisovatelů

Brno - Příznivci dobrého čtení a krásného umění mohli tento víkend vyrazit na speciální jarmark, který pro ně na nádvoří Domu pánů z Kunštátu připravilo nakladatelství ve spolupráci s Divadlem Husa na provázku. Prodávaly se nejen knižní novinky, které jejich autoři na místě podepisovali, ale i publikace, jež dávno zmizely z prodejních pultů. Na autogramiádu dorazilo celkem čtrnáct spisovatelů.

Kateřina Tučková, Milan Uhde, J. H. Krchovský nebo Luděk Navara, to jsou jen některá jména, která mohli návštěvníci potkat na víkendovém Jarmarku dobrých knih a krásných umění v Brně. Podepisovali se do knih, které se daly na místě rovnou pořídit. Vánoční dárek s věnováním přímo od spisovatele si vysnil nejeden návštěvník.

„Samozřejmě jsem přišel, protože jsem hříšník a nemám ještě dárečky, takže je hledám na poslední chvíli, a zároveň je skvělé potkat autory,“ pochvaloval si víkendovou akci Tomáš Rusín.

No comment: Jarmark dobrých knih a krásných umění (zdroj: ČT24)

Jarmark uspořádal Dům umění, Divadlo Husa na provázku a Nakladatelství Větrné mlýny. Kromě čtiva se ale na akci prodávalo i krásné umění. „Jsou mi sympatické všechny ty menší veletrhy. My jezdíme s nakladatelstvím na reprezentativní pražský veletrh Svět knihy, ale mám raději ty malé,“ připustil spisovatel Jan Němec.

„Knižní hody“ zpříjemnil horký punč a příjemná vánoční atmosféra s malebným hudebním podkresem koled. Nakupující ocenili i výběr méně známých knižních titulů ze Slovenska nebo tzv. podpultovky. „Jsou to tituly, které vyšly před 10 nebo 15 lety, jsou na skladech nakladatelství uložené někde v Praze, ale nenajdete je běžně v knihkupectví,“ popsal nabídku Petr Minařík.

Jarmark byl otevřený v sobotu i neděli mezi 10. a 18. hodinou v Dominikánské ulici v centru Brna.

Autogramiády v Domě pánů z Kunštátu

Sobota 21. prosince

11.00 Jan Němec
15.00 Jana Soukupová
16.00 Petr Váša
17.00 Luděk Navara a Miroslav Kasáček

Neděle 22. prosince

14.00 Milan Uhde
16.00 Kateřina Tučková
17.00 J. H. Krchovský