Vítkovice s Pardubicemi se ještě před Štědrým dnem utkají o body

Ostrava/Pardubice - Den před Štědrým dnem čeká v extralize hokejisty Vítkovic a Pardubic vzájemný souboj, jenž načne program 32. kola, které se následně odehraje ve čtvrtek. Zatímco Ostravané se mohou v případě úspěchu posunout k první čtyřce, Východočeši chtějí předehrávky využít k tomu, aby domácí tým vystrnadili z šesté příčky. K tomu potřebují uspět v základní hrací době. Po posledních pěti utkáních mezi oběma soky však radostně zvedali ruce nad hlavu Vítkovičtí.

Vítkovice prožijí potřetí za sebou náročný závěr roku: dohromady se Spengler Cupem, kvůli němuž extraligové utkání předehrávají, je v rozmezí osmi dnů čekají minimálně čtyři zápasy. Kdyby se jim v Davosu dařilo a došly až do finále, může jich být šest. Před středečním odjezdem do Švýcarska chtějí Ostravané vylepšit špatnou bilanci domácích zápasů, ve které je v soutěži horší už jen Chomutov.

„Během reprezentační přestávky jsme se soustředili na to, abychom se co nejlépe připravili jak na zápas s Pardubicemi, tak na těžké zápasy, které nás čekají v Davosu. Prioritou je pro nás nyní samozřejmě extraligová předehrávka. Chtěli bychom doma po čase opět uspět a předvést našim fanouškům hokej, který se jim bude líbit,“ řekl asistent vítkovického trenéra Roman Šimíček.

Asistent trenéra Pardubic Miloš Říha mladší připustil, že nepůjde o jednoduchý zápas i s ohledem na hráče, kteří plní reprezentační povinnosti. Ti totiž navíc hrají přesilovky i oslabení. „Ta příprava na zápas je z tohoto pohledu omezená. Navíc jsou všichni myšlenkami - i díky u nás naplánovanému vánočnímu dni pro fanoušky - spíš okolo těch Vánoc. Musíme se ale zkoncentrovat a zabojovat o tři body, které chceme,“ vysvětlil Říha.