Vánoční koncert v Krnově

Dechový orchestr mladých a Dívčí pěvecký sbor Ars Voce rozzářil publikum v krnovském divadle. V sobotu 21. prosince od 17 hodin tam proběhl vánoční koncert. Publikum tak mělo jedinečnou příležitost vidět na podiu dvě největší krnovská hudební tělesa.

Úspěšný vánoční koncert, na který zavítalo nespočet diváků a zaplnili tak celé krnovské divadlo, začal úvodní skladnou „Byla cesta“ v provedení dívčího pěveckého sboru. Oba rozsáhlé soubory si pro všechny zároveň připravily skladby „Adeste Fideles“ - vánoční pastorely od olomouckého skladatele Jana Pavla.

Vánoční koncert v Krnově
Zdroj: ČT24/Radek Vráblík

Orchestr také zahrál například Smetanovu „Vzpomínku na Plzeň“, ale i novinky ze svého repertoáru, jako je „Stín katedrál“ s pěveckým sólem Radky Žaloudíkové nebo Piráty z Karibiku. Po celou dobu se o průvodní slovo postarala Lada Soukupová. Ta v programu nezapomněla zazpívat skladbu „Neplač pro mne má Argentino“ v doprovodu Dechového orchestru mladých.

Vánoční koncert v Krnově
Zdroj: ČT24/Radek Vráblík

Poklona Tlachovi, Trávníčkovi a dvěma hudebním tělesům

Zcela jedinečný a úspěšný vánoční koncert byl dirigován Luďkem Tlachem a ředitelem Základní umělecké školy v Krnově Kamilem Trávníčkem. Dirigent Luděk Tlach si především vzal na starost Dechový orchestr mladých a ředitel Kamil Trávníček svůj Dívčí pěvecký sbor Ars Voce ze Střední pedagogické školy a Střední zdravotnické školy v Krnově. Všichni si tak společně zažili obrovský aplaus přítomných diváků. 

Vánoční koncert v Krnově
Zdroj: ČT24/Radek Vráblík

Radek Vráblík, Krnov