Většina obchodníků zahájila povánoční výprodeje

Moravskoslezský kraj – Zákazníci vzali útokem obchody v celém Moravskoslezském kraji. Přilákaly je povánoční slevy, zboží je levnější až o několik desítek procent. Například oblečení a zimní bundy je možné koupit až o polovinu levněji. Zlevňovalo i sportovní zboží a elektronika.

Zaparkovat u některého z obchodních center v kraji byl dnes nadlidský úkol. Kolony aut k nim proudily takřka bez přestání už od rána.  Nakoupit si zlevněné zboží dnes přijela i Barbora Řezáčová. Pod stromečkem našla převážně peníze, které se dnes rozhodla vyměnit za zboží. To je dnes levnější než před Vánocemi. „Někde jsem dokonce viděla i sedmdesátiprocentní slevy, takže si myslím, že je opravdu výhodnější počkat,“ uvedla Barbora Řezáčová. Podobně dnes uvažovaly tisíce lidí z celého kraje.

Ne všechny obchodní řetězce naplánovaly slevy hned po Vánocích, někde je mají v plánu až po Novém roce. „Výprodeje jsou v maloobchodě už tradicí. Udělají výprodej starých zásob tak, aby mohli nakoupit a nabídnout zásoby nové,“ vysvětluje prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Zdeněk Juračka.

Reportáž Pavly Daňkové (zdroj: ČT24)

Další vlna výprodejů přijde na řadu po Novém roce. V té době už ale budou některé sklady se starým zbožím vyprodány a nové prodraží slabá koruna.