Rožnov pod Radhoštěm zpřísnil protialkoholní vyhlášku

Rožnov pod Radhoštěm – Rožnov pod Radhoštěm zpřísní od příštího roku obecní vyhlášku o konzumaci alkoholu na veřejnosti. Zastupitelstvo novou vyhlášku už schválilo, v platnost vstoupí 1. ledna.

Nově budou moci strážníci postihnout i zjevné umožnění konzumace alkoholu a zdržování se na veřejném prostranství s otevřenou lahví. Rozšíří se i seznam míst, na které se zákaz veřejné konzumace alkoholických nápojů vztahuje. Novelizace vyhlášky se týká i akcí pořádaných městem. V tomto případě nemusí pořadatel žádat o výjimku z vyhlášky. „Poslední úprava se týká vypuštění lokality starého hřbitova z nové vyhlášky, protože se řídí hřbitovním řádem, a přidání lokality mezi domy1059 a1000 na ulici 1. Máje,“ upřesňuje předkladatel návrhu Marek Grossmann z rožnovské městské policie. 

Láhev rumu se nesmí v centru Olomouce objevit.
Zdroj: ČT24

Vyhlášku zakazující popíjení alkoholu na veřejnosti mají všechna velká města v kraji. V Rožnově platí od roku 2008. Důvodem pro její přijetí bylo rostoucí a nadměrné požívání alkoholických nápojů na veřejných prostranstvích. Vyhláška umožňuje postihy formou domluvy nebo pokuty. Město tak chce omezit konzumaci alkoholu na veřejnosti a přesunout ji do restaurací.