Za brněnským pivovarem vyhořela chatka, uvnitř byli dva lidé

Brno – Dva lidé zahynuli při požáru zahradní chatky v kolonii u pivovaru v centru Brna. Když přijeli hasiči, byli již mrtví, podle svědků šlo patrně o ženy bez domova. Hmotná škoda je podle hasičů nulová, protože chatka byla určena k demolici.

K požáru zahradní chaty vyrazili hasiči po sedmé ráno. Hořelo v sousedství Mendlova náměstí v kolonii za brněnským pivovarem. „Při příjezdu na místo byla dřevěná bouda celá v plamenech. Hasiči dostali požár pod kontrolu jedním vodním proudem během pěti minut,“ popsal mluvčí hasičského sboru David Jirouš.

V torzu chatky nalezli hasiči ohořelé ostatky dvou lidí. Svědek události řekl České televizi, že šlo patrně o dvě ženy ve věku 28 a 43 let.  Ty v chatce žily už asi půl roku a podle svědků bývaly často pod vlivem alkoholu a drog. „Byly podnapilé, nestačily vylézt a uhořely,“ řekl svědek Miroslav Fafílek.

NO COMMENT: Tragický požár chatky (foto hasičů a záběry ČT) (zdroj: ČT24)

Okolnosti požáru vyšetřují kriminalisté. „Na místě je policejní pes, který pomáhá určit místo vzniku požáru, jenž se vznítil uvnitř chatky. K identifikaci těl bude potřeba pitva,“ doplnila policejní mluvčí Andrea Straková. Ačkoli stavba celá vyhořela, škoda je podle Davida Jirouše nulová. Chata totiž beztak byla určena k demolici.