Hotely ve Zlínském kraji budou na Silvestra plné, hlavně na horách

Zlín - Silvestrovské pobyty v hotelech ve Zlínském kraji jsou vyprodané. Velký zájem byl tradičně o pobyty na horách, lidé míří také do lázní. Pobyty byly rezervovány několik týdnů dopředu, na poslední chvíli se uvolňovala jen jednotlivá místa.

Zcela plno je ve třech hotelech Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. V poslední době se uvolnilo jen málo míst, například kvůli nemoci. „Většinou místo hned zaplníme ze seznamu lidí, kteří měli o Silvestra na horách zájem, ale už bylo plno,“ řekla mluvčí resortu Martina Žáčková.

Zájemce o oslavy konce roku podle ní neodradilo ani oteplení v posledních dnech a zhoršené podmínky na horách. „Lidé využívají našich bazénů, máme připravené i akce a hry pro děti, výlety,“ podotkla Žáčková. Novinkou jsou podvečerní gurmánské akce zaměřené na různé země, ochutnávku jídel typických pro danou zemi doplní povídání a prohlížení fotografií.

Vstup Luboše Dostála o lyžování na Zlínsku (zdroj: ČT24)

Plno hlásí také hotel a sruby na Kohútce v Javorníkách. „Máme úplně vyprodáno, lidi se hlásili již dopředu. Lidem nevadí ani horší počasí, škaredě je i ve městech, tak proč nepřijet na hory,“ uvedla zaměstnankyně hotelu, který společně se sruby nabízí stovku míst.

Dlouho dopředu byly obsazeny také pobyty v luhačovických lázních. Vyprodány jsou všechny lázeňské hotely, podle ředitele lázní Jiřího Dědka budou na Silvestra v provozu hotely a penziony, které nabízejí asi 550 lůžek. Vrcholem pobytů je slavnostní galavečer ve Společenském domě.

Velký zájem je tradičně o nocování na Svatém Hostýně na Kroměřížsku. Lidi z celé republiky nejvíce láká půlnoční mše. Rezervováno je všech 160 míst ve třech poutních domech, které spravuje Matice svatohostýnská.

Naopak v hotelech v centrech měst, které nenabízejí žádné silvestrovské oslavy, volná místa ještě na přelomu letošního a příštího roku jsou. Žádný silvestrovský program nepřipravil například Hotel Moskva ve Zlíně, obsazenost hotelu je nyní stejná jako jindy v roce.

Vydáno pod