Horské hotely mají na Silvestra plno

Beskydy – Silvestrovské pobyty v Beskydech jsou obsazené, poslední místa lidé vyprodali už během Vánoc. Nedostatek sněhu řeší provozovatelé animačními programy a relaxačními procedurami. Na Silvestra většina hotelů plánuje bohatý program a půlnoční ohňostroj.

Beskydské kopce odpovídají spíše jarnímu počasí než konci roku. Ani tak si ale provozovatelé hotelů nestěžují a hlásí plno. „Tím, že se Silvestr prodává už v létě, lidé toto období obsadí bez toho, aniž by museli mít sníh,“ uvádí ředitel hotelů Sluníčko a Sepetná Vít Březina.

Například ve Velkých Karlovicích jsou Silvestrovské pobyty obsazené už od srpna. Lidé sem jezdí hlavně za turistikou nebo wellness pobyty, v provozu je také vlek u hotelu. „Teď se staráme zhruba o nějakých 320 hostů plus o hosty, kteří přicházejí do termálních bazénů. Takže ten vstup do bazénu se pohybuje zhruba od 500 do 800 lidí,“ informuje ředitel Resortu Valachy Tomas Blabla.

Reportáž Veroniky Hudečkové (zdroj: ČT24)

Větší počet hostů znamená i vyšší cenu. Silvestrovské pobyty jsou i o dvacet procent draží než ty běžné. Například v Hotelu Odra nabízejí ubytování pro jednu osobu za tisíc korun a na další tisíc vyjde silvestrovský program. „Bude večeře o čtyřech chodech, pak živá skupina, která bude hrát až do rána, a možná nějaké karaoke a půlnoční ohňostroj,“ prozrazuje provozní ředitel Hotelu Odra Lukaš Kolibanič.

Silvestr mimo domov stráví více než 300 tisíc Čechů. Z toho téměř dvě třetiny zůstanou v České republice a zhruba jedna třetina vyjede do zahraničí, nejčastěji do alpských středisek.