Tříkrálový koncert posedmé z Brna

Brněnské studio České televize připravuje už sedmý ročník Tříkrálového koncertu. Je poděkováním stovkám koledníků, kteří obcházejí domácnosti s kasičkou, aby získali peníze na charitativní účely. Součástí sbírky bude i benefiční podoba koncertu z Městského divadla v Brně.

Zatímco Tříkrálová sbírka ve své charitativní podobě se koná už počtrnácté, samotný koncert bude letos v přímém přenosu Česká televize vysílat posedmé. „V loňském roce se během koncertu podařilo vybrat téměř 1 mil. Kč, lidé poslali přes 36 tisíc DMS,“ říká mlučí televizního studia Hana Orošová.

Během podvečerního setkání vystoupí s dvěma písněmi skupina Chinaski, populární slovenská zpěvačka Anna Veselovská, kapela Mandrage a legendární rocker Vladimír Mišík. Moderátory večera bude osvědčená dvojice – Martina Kociánová a Jan Čenský.

O tom, jak byly použity prostředky z loňské Tříkrálové sbírky, se diváci dozví nejen přímo na jevišti z rozhovorů s pracovníky charitních zařízení, ale i ze tří reportáží. Zavedou diváky do do domova sv. Aloise v Plzni, kde pečují o seniory s poruchami paměti, do Poličky, kde Pepík Popelka ukáže charitní dílny a obchod, a nakonec do Ostravy v reportáži věnované problematice startovních bytů.