Berdych s Hájkem uspěli ve čtyřhře v Dauhá

Dauhá - Tomáš Berdych a Jan Hájek získali na turnaji v Dauhá titul ve čtyřhře, poté co ve čtyřech zápasech ztratili pouze jeden set. Ve finále dnes čeští daviscupoví reprezentanti porazili 6:2, 6:4 deblové specialisty a turnajové jedničky Alexandra Peyu z Rakouska a Brazilce Bruna Soarese.

Berdych, jenž v Dauhá vypadl v prvním kole dvouhry a čtyřhru hraje na okruhu ATP zřídka, získal druhý deblový titul v kariéře. První si připsal před šesti lety v Rotterdamu s Rusem Dmitrijem Tursunovem. Pak ještě v roce 2010 hrál neúspěšně finále s tradičním daviscupovým partnerem Radkem Štěpánkem ve Washingtonu.

Hájek se dočkal premiérového turnajového triumfu, dosud byl pouze jednou ve finále v roce 2007 v Mnichově společně s Jaroslavem Levinským. „Hrát s Tomášem je mimořádné, protože je jedním z nejlepších hráčů světa. Výhru si užívám. Je to skvělý začátek sezony,“ řekl Hájek na kurtu.

Prvním finalistou dvouhry se stala světová jednička Rafael Nadal, jenž musel odehrát tři sety s německým překvapením turnaje Peterem Gojowczykem. Hráč z kvalifikace, kterému patří až 162. místo na světě, vyhrál nad španělským favoritem první sadu 6:4, až poté se Nadal prosadil a po setech 6:2, 6:3 postoupil do sobotního souboje o titul. Druhý finalista vzejde z duelu mezi Němcem Florianem Mayerem a Francouzem Gaëlem Monfilsem.

Vydáno pod