Vítkovice uspěly na Spartě, Litvínov nedal šanci Kometě

Praha - Vedoucí Sparta utrpěla druhou porážku od Vítkovic na vlastním ledě. Rozhodl o něm výtečný výkon gólmana Filipa Šindeláře. Litvínov se vzepjal proti Brnu a i díky gólu se třemi asistencemi Jiřího Šlégra vyhrál 4:1. Liberec si pohrál s Chomutovem poměrem 6:0 a Třinec pokazil oslavy 20. výročí Slavie v extralize, když před více než jedenácti tisící diváky vyhrál v Praze 4:1. Zlín uspěl na ledě Hradce Králové poměrem 2:1 a potvrdil skvělou bilanci v přesilovkách. Karlovy Vary přehrály trápící se Kladno, hattrickem se zaskvěl Pert Pohl.

Sparta - Vítkovice 1:3

Hokejisté Sparty prohráli s Vítkovicemi 1:3. Ostravané naplno uspěli na ledě lídra a připsali si čtvrté vítězství venku za sebou. Rozhodl o něm vítězný gól Vladimíra Svačiny ze začátku 54. minuty a také výtečný výkon gólmana Filipa Šindeláře.

Report, sestřih a ohlasy

Litvínov - Brno 4:1

Na zimním stadionu Ivana Hlinky sledovali diváci povedené vítězství domácích nad brněnskou Kometou. V utkání se blýskl gólem a třemi asistencemi Jiří Šlégr. Byl i u jediného inkasovaného gólu Brna.

Report, sestřih a ohlasy

Slavia - Třinec 1:4

Hokejisté Třince pokazili Slavii oslavy 20 let účasti v extralize a vyhráli v O2 areně. Oceláři si tak připsali pátou výhru nad Pražany za sebou a přeskočili je v tabulce. Hosté o své výhře rozhodli dvěma góly vstřelenými v přesilových hrách, třetí přidali v oslabení. Díky symbolickému vstupnému sledovalo duel více než jedenáct tisíc diváků.

Report, sestřih a ohlasy

Jaroslav Bednář převzal symbolický dres po vstupu do Klubu ligových střelců
Zdroj: Michal Doležal/ČTK

Plzeň - Pardubice 2:1

Hokejisté Plzně si po výhře 2:1 připsali první výhru nad Východočechy v letošní sezoně. Indiáni tak vyhráli doma podesáté za sebou a přiblížili se na třetím místě druhém Hradci Králové na rozdíl tří bodů.

Report, sestřih a ohlasy

Liberec - Chomutov 6:0

Hokejisté Liberce porazili poslední Chomutov a připsali si páté domácí vítězství za sebou. Čtyřmi body za gól a tři asistence se blýsknul útočník Martin Bartek, brankář Marcel Melicherčík vychytal své čtvrté čisté konto v sezoně. Piráti prohráli už podeváté za sebou.

Report, sestřih a ohlasy

Hradec Králové - Zlín 1:2

Hokejisté Hradce Králové podlehli Zlínu a potřetí za sebou nebodovali. Mountfield zůstává druhý se ztrátou 14 bodů na vedoucí Spartu, ale třetí Plzeň se mu přiblížila na rozdíl tří bodů. Zlín venku vyhrál počtvrté za sebou.

Report, sestřih a ohlasy

Karlovy Vary - Kladno 4:1

Hokejisté Karlových Varů porazili Kladno a na dvanáctém místě se unikli předposledním Rytířům na rozdíl deseti bodů. Čtyřmi body za tři branky a jednu asistenci se zaskvěl útočník Petr Pohl. Energie doma potřetí za sebou naplno bodovala, Kladno si připsalo třetí prohru v řadě.

Report, sestřih a ohlasy