Trojnásobný mistr světa Ujčík odehrál svůj poslední zápas

Jihlava - Trojnásobný hokejový mistr světa Viktor Ujčík ukončil kvůli problémům s operovaným kolenem v 41 letech kariéru. Bývalý reprezentační kanonýr se rozloučil v dresu Jihlavy po dnešním utkání první ligy proti Šumperku.

Ujčík se přitom právě proti Drakům vrátil po více než třech měsících do sestavy Dukly, v níž kvůli zranění chyběl až na úvodní dva zápasy celý podzim. K jasné výhře Jihlavy 6:0 pomohl asistencí, pak však nečekaně ohlásil konec.

„Byl to můj poslední zápas v kariéře,“ řekl Ujčík podle klubového webu na tiskové konferenci. „Koleno se mi včera při tréninku zase ozvalo, píchlo mně v něm. Vrátil jsem se vlastně na úplný začátek léčení. Domluvili jsme se, že už to nebudu trápit,“ řekl Ujčík, jenž se podrobil operaci kolena na konci září.

Viktor Ujčík ukončil hráčskou kariéru (zdroj: ČT24)

Ujčík symbolicky ukončil kariéru ve svém rodném městě a klubu, v němž si v sezoně 1990/91 připsal první ligové starty. Později hrál extraligu za Slavii, Třinec, Plzeň, Spartu a do loňského roku za Vítkovice. Své jediné zahraniční angažmá prožil v letech 2004–2007 ve finském Kärpätu Oulu.

Viktor Ujčík: „Takhle to nejde hrát dál. Jsem rád, že jsem tady dostal šanci, bohužel to nedopadlo, jak jsme si všichni představovali. Moc mě to mrzí. Ale takový je život.“

Ve druhé polovině 90. let patřil Ujčík k oporám národního mužstva, za které odehrál 162 zápasů. Ve sbírce má zlato ze světových šampionátů v letech 1996, 1999, 2001 a bronz z roku 1997. V Klubu hokejových střelců deníku Sport mu za 410 gólů v nejvyšší soutěži a 57 v reprezentaci patří sedmé místo.

Vydáno pod