Teplé počasí vylákalo už i golfisty

Ostravice – Slunečné počasí a teploty kolem deseti stupňů nad nulou připomínají v těchto dnech spíše jarní měsíce. Turisté vyrážejí na výlety a golfisté mají unikátní možnost zahrát si golf i v lednu. Teplé počasí ale naopak dělá starosti například včelařům.

Tomáš Vons hraje golf už sedmý rok a příležitost zahrát si v lednu nechtěl promarnit. „Všichni jsme měli svoje náčiní schované, měli jsme ho umyté. Teď jsem byli nuceni ho vytáhnout a zkusit si zahrát i v netradičním období, protože si myslím, že taková situace už nenastane,“ myslí si golfista Tomáš Vons.

Reportáž Nadi Chattové (zdroj: ČT24)

Díky teplému počasí otevřeli na golfovém hřišti v Ostravici také letní jamky. V prvním lednovém týdnu si tu zahrálo více než sto hráčů. „Byli jsme plně připravení na zimní sporty, ale vzhledem k poptávce jsme otevřeli i golfové hřiště. Je to jeden z prvních lednových dnů, kdy se hraje. Je to rarita, že hrajeme v toto roční období,“ uvádí ředitel Golf & Ski Resort Ostravice Daniel Kollár.

I zítra se teploty vyšplhají až na deset stupňů nad nulou. S víkendem má ale přijít mírné ochlazení a vlekaři by se na horách mohli dočkat i sněhových přeháněk.

Vydáno pod