Prostějov potvrdil druhé místo výhrou nad Ústím

Praha - Basketbalisté Prostějova si v NBL upevnili druhé místo po vítězství 91:79 nad dosud čtvrtým Ústím nad Labem. Orli si připsali páté vítězství za sebou, Slunetu zdolali podruhé v sezoně a vrátili jí listopadovou porážku ze severu Čech. Ondřej Kohout vedle 16 bodů doskočil 14 míčů, hostům nebylo nic platných 30 bodů Kwamaina Mitchella.

Basketbal - BK Děčín - BK JIP Pardubice (zdroj: ČT24)

Ve šlágru 23. kola třetí Děčín doma prohrál 83:86 s Pardubicemi a oba celky mají bilanci 14 výher a osmi porážek jako Ústí nad Labem. Pardubice vyhrály i bez zraněné opory Coreyho Muirheada, Levell Sanders k vítězství přispěl proti svému bývalému týmu 24 body a osmi asistencemi. V domácím dresu se Miroslav Soukup blýskl 23 body a deseti doskoky.

Opava už potřetí v sezoně porazila USK Praha, tentokrát na své palubovce 96:71. Slezané trefili dvanáct tříbodových košů a s přehledem potvrdili šesté místo v tabulce.

Jindřichův Hradec neukončil sérii porážek ani doma proti Ostravě. Výsledek 83:94 znamená pro Jihočechy už devátý nezdar za sebou od nečekaného vítězství nad Pardubicemi z 23. listopadu. S Novou hutí prohráli Lions potřetí v sezoně, nezabránil tomu ani skvělým individuálním výkonem Tomáš Vošlajer, autor 19 bodů a 14 doskoků. Nejlepším střelcem zápasu byl s 23 body ostravský Luděk Jurečka.