Kvitová začne v Melbourne proti Kumkhumové z Thajska

Melbourne - Tenistka Petra Kvitová rozuehraje první grandslamový turnaj sezony Australian Open proti 87. hráčce světa Luksice Kumkhumové z Thajska. Los v Melbourne také rozhodl, že sedmý nasazený Tomáš Berdych se v 1. kole střetne s Aleksanderem Nedovjesovem z Kazachstánu. Celkem je v pavouku dvouher pět českých mužů a stejný počet žen, ale ještě je může doplnit některá z hráček z kvalifikace.

Světové jedničky čekají na úvod turnaje domácí soupeři. Američanka Serena Williamsová se utká s Ashleigh Bartyovou a nebezpečného protivníka dostal Španěl Rafael Nadal, kterého čeká Bernard Tomic. Šestá nasazená Kvitová, která loni vypadla už ve druhém kole, může v případě postupu do osmifinále hrát s Němkou Angelique Kerberovou, případně ve čtvrtfinále s Číňankou Li Na a v semifinále se Serenou Williamsovou.

Klára Zakopalová má za soupeřku světovou sedmnáctku Samanthu Stosurovou z Austrálie, kterou porazila v semifinále turnaje v Hobartu, Karolínu Plíškovou čeká Pauline Parmentierová z Franci a Lucii Šařávovou tenistka z Izraele Julia Glushková. Pokud postoupí Barbora Záhlavová-Strýcová přes Hsieh Su-Wei z Tchaj-wanu, tak se nejspíše střetne s obhájkyní titulu Victorií Azarenkovou z Běloruska.

Radek Štěpánek bude hrát se Slovincem Blažem Kavčičem a pak by mohl vyzvat Švýcara Rogera Federera. Berdych je v půlce pavouka se srbským obhájcem titulu Novakem Djokovičem a se Španělem Davidem Ferrerem, na něhož by mohl narazit ve čtvrtfinále. Jan Hájek si počká na soupeře z kvalifikace, Jiří Veselý zkusí zaskočit devatenáctého nasazeného Kevina Andersona z JAR a sedmnáctka Španěl Tommy Robredo čeká Lukáše Rosola.

Vydáno pod