Ostrava chce zřídit novou tržnici v Trojhalí

Ostrava – Ostrava plánuje zřídit novou tržnici v rekonstruovaném Trojhalí Karolina. Město by tam postupně chtělo přesunout prodejce z jiných farmářských trhů a nahradit také tržnici na Černé louce. Nové stánky v centru Ostravy chystá i centrální obvod přímo na takzvaném Kuřím rynku.

Vedle sportoviště nebo městské galerie mají být v Trojhalí i farmářské trhy. Radní chtěli zpočátku nalákat prodejce nízkými nájmy. „Naše představa by byla, že by se trhy konaly zpočátku jednou za čtrnáct dní, ale pokud by byla poptávka velmi vysoká, nic nebrání tomu, aby se konaly pravidelně každý týden,“ uvádí náměstek primátora Ostravy Martin Štěpánek (ODS).

První trhy by se mohly uskutečnit v první polovině roku, kdy by mělo být Trojhalí opraveno. Záležet ale bude i na dalším vytížení komplexu, kde budou výstavy a koncerty. Trhy v Trojhalí by mohly nahradit tržnici na výstavišti Černá louka, která je vzdálená dění v centru Ostravy.

Reportáž Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)

Obvod Moravská Ostrava se rozhodla po úspěšných vánočních trzích stánky v centru ponechat, přesune je ale z Masarykova na Jiráskovo náměstí. Minulý rok totiž obvod prodejce z centra města vytlačil s odůvodněním, že jsou jejich stánky jsou nevzhledné. Nyní nabízí k pronájmu vlastní. „V nabídce budou určitě regionální potraviny nebo květiny. Prodej jsme omezili jen v tom, že se nesmí nabízet potraviny určené k přímé konzumaci,“ upřesňuje místostarostka Moravské Ostravy a Přívozu Petra Bernfeldová (Hnutí Ostravak).

Zájemci se mohou hlásit do ledna, poprvé by se stánky mohly otevřít už v březnu.

Vydáno pod