Důchodkyně poslala policistům 10 tisíc, poděkování za vrácení kabelky

Nový Jičín - Policisté jsou zvyklí na leccos, pětaosmdesátiletá důchodkyně z Nového Jičína, je ale překvapila. Poté, co dopadli mladého lupiče, který ji přepadl a okradl o kabelku, poslala jim poděkování a deset tisíc korun k tomu. Byla nadšená z toho, jak rychle policisté její případ vyšetřili a dokonce jí vrátili uloupenou kabelku s peněženkou a všemi doklady.

„Uvědomila jsem si, o co bych přišla, kdyby mi policisté doklady nevrátili, co bych musela platit a vyřizovat. Prokázali mi neocenitelnou službu,“ vysvětlovala žena, která dospěla k závěru, že policistům náleží za rychlou práci odměna. Muži poděkovali za důvěru a pochvalu, peníze však vrátili. Policisté nemohou peněžní dary přijímat. Přispět na práci policie je možné pouze přes její prezidium.

Policistům se podařilo najít lupiče, který loni v srpnu starou ženu přepadl, povalil na zem a vytrhl jí kabelku, i díky její spolupráci. „Žena zachovala chladnou hlavu, udala nám přesný popis útočníka, kterého jsme krátce poté našli v jednom baru,“ řekl za novojičínské policisty jejich mluvčí Roman Gřes.

Muže, který důchodkyni přepadl, už soud potrestal podmínečným trestem.

Redaktor Michal Polášek připravuje podrobnosti.

Vydáno pod