Byl to krásný zápas, ale zaplatili jsme za chyby, komentoval Bonk derby

Ostrava - Tři góly narychlo poskládané formace Šedivý, Burger, Húževka výrazně přispěly hokejistům Vítkovic k triumfu 6:3 ve třetím derby extraligové sezony proti Třinci. Výhrou v poutavé ofenzivní bitvě domácí protáhli vítěznou sérii v novém roce na šest utkání a na čtvrtém místě tabulky už přeskočili Brno.

Duel moravskoslezských rivalů nezklamal očekávání a otevřený hokej nadchl bezmála deset tisíc fanoušků. „Podle mě to byl krásný a atraktivní zápas, bohužel se smutným koncem pro nás. Udělali jsme nějaké chyby, za které jsme zaplatili,“ řekl kapitán Třince Radek Bonk, který se třemi přihrávkami podílel na všech gólech hostů. Bonkova řada v posledních utkáních Oceláře táhne. Příchod Vojtěcha Poláka dokonce vytlačil ze sestavy i dalšího matadora Václava Varaďu, který tak potřetí v řadě plnil jen roli nehrajícího asistenta trenéra Jiřího Kalouse.

Křídelní hráč Jakub Orsava nastřílel v posledních šesti kolech šest gólů. Ale i přes výborný výkon dnes tato řada zůstala mírně ve stínu formace vítkovického veterána Jiřího Burgera. Za zraněného Petra Strapáče vítkovičtí trenéři povolali na pravou stranu den před zápasem z prvoligového Havířova Ondreje Šedivého a i bez pořádné souhry dal Burgerův útok tři góly.

„Času bylo opravdu málo. Skočil jsem tu do toho rovnýma nohama, ale oba kluci jsou strašně zkušení a výborní hokejisté, takže tím jsem to měl usnadněno. A pochopitelně mi pomohl i ten rychlý gól. Je to super, dal jsem do toho všechno a budu se snažit tu zase co nejdéle udržet,“ řekl Šedivý, který se do vítkovické sestavy vrátil po sedmi týdnech a v šesté minutě to oslavil gólem na 2:0.

Rozhodující údery si však Burger a spol. načasovali na poslední čtvrthodinu. Húževka dvěma slepenými góly během dvou minut dostal Vítkovice do vedení 5:3 a Třinec už nenašel odpověď. „Základ byl v tom, že jsme ve třetí třetině přestali faulovat, protože Třinec hrál přesilovky do té doby výborně. Před poslední třetinou jsme si v šatně říkali, že toho se musíme vyvarovat. To se nám povedlo, dali jsme ty dva rychlé góly a závěr už jsme dohráli,“ řekl Burger.

Třinec na ledě lokálního rivala přišel o pětizápasovou sérii výher. Bonk se zlobil, že si hosté lépe nepohlídali začátek a během čtrnácti sekund si už v šesté minutě nechali dát dva góly. „Je jasné, že to dotahování proti tak rozjetému soupeři, jako jsou Vítkovice, vám pak musí sebrat hodně sil. Bavili jsme se přitom, že nesmíme zaspat začátek, bohužel jsme ho zaspali,“ řekl Bonk.