Zastupitelé Karviné odhlasovali velkou opravu fotbalového stadionu

Karviná - Karvinští zastupitelé se téměř jednomyslně shodli na velké rekonstrukci městského fotbalového stadionu. V letošním rozpočtu vyčlenili na jeho opravu padesát milionů korun. Celkové náklady na stavbu dosáhnou čtvrt miliardy. Část nákladů chtějí představitelé města zaplatit z evropských fondů, část chtějí získat od státu prostřednictvím meziresortní komise, která pomáhá řešit důlní škody.

Městský stadion v Karviné má jen jednu krytou tribunu. Pro tamní fotbalový klub, který hraje druhou ligu, je to problém. Aby tam mohl dál hrát, musel by požádat o výjimku a dostat ji. Zastupitelé Karviné se včera shodli, že město svůj majetek zrekonstruuje ke spokojenosti hráčů i diváků.

„Chceme především zlepšit prostředí stadionu, týká se to hlavně zázemí pro diváky. Počítáme také se zastřešením, s novým osvětlením,“ uvedl správce stadionu Marian Gornik.

Reportáž Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)

Opravu sportoviště řešili zástupci města několik let. Dlouho ale nemohli sehnat dost peněz. I tak bude oprava skromnější, přestavěný stadion bude pro pět tisíc sedících diváků. Původní projekt měl být téměř jednou tak nákladný.

Novou verzi projektu odsouhlasila i opozice. Nepříjemným otázkám čelili představitelé města jen od obyvatel, kteří se přišli na veřejnou schůzi podívat. Náměstek primátora a zároveň předseda fotbalového klubu Jan Wolf z ČSSD odpovídal například na dotaz, proč město rekonstruuje stadion pro klub, který nezveřejňuje výsledky hospodaření. „Akciovou společnost vlastní občanské sdružení, které hospodaří bez jakýchkoliv závazků. Výsledky hospodaření nezveřejňujeme proto, že by toho mohla zneužít konkurence,“ pravil Wolf.

Pokud město získá potřebné dotace, začne rekonstrukce stadionu letos na podzim.

Vydáno pod